Jeg elsker gløgg – både rød og hvid. Alligevel er det nogle gange rart med et lettere, friskere (og køligt) alternativ til varm gløgg og der kommer disse her gløgg bobler ind i billedet, for her er altså tale om gløgg på den festlige måde.

Smagen minder overhovedet ikke om traditionel gløgg, hvilket kan være en fordel, for så kan en del af dem, som ikke bryder sig om den slags varmende og krydrede drikke være med. Denne her krydrede, kølige og boblende vin minder faktisk mest om et glas koldt asti og så er der alligevel en lille bitte snert af noget udefinerbart og “julet” over det. Lidt hyggeligt.

Jeg fik ideen fra et eller andet ugeblad for nogle år siden – husker desværre ikke længere hvilket, men nu har jeg langt om længe fået afprøvet opskriften og så introducerede jeg boblerne for vores venner, da vi holdt årets sammenskudsjulefrokost i weekenden og det var heldigvis en succes, så gløgg boblerne er afgjort kommet for at blive her hos os.
Udover at smage vældig godt, var det faktisk også meget nemt at lave og så synes jeg, det er skønt at have lidt at veksle med, når vi nu går ind i den tid, hvor gløgg fylder rigtig meget. Jeg er som sagt vild med gløgg, men der er altså også tidspunkter, hvor det bare ikke rigtigt er passende med varm gløgg og der forestiller jeg mig, at boblerne vil være perfekte, fx til en adventsbrunch – der er jo ikke specielt meget alkohol i, så jeg ville i hvert fald ikke tøve med at drikke et glas til en omgang sen morgenmad.

 

 

Men først og fremmest er gløgg boblerne geniale som aperitifs eller velkomstdrinks til julens mange selskaber og sene frokoster, der gerne må starte lidt festligt med bobler i høje champagneglas og en snert af jul.

Gløgg bobler.

8 pers/16 små glas.

1 flaske hvidvin (75 cl)

125 gr sukker

3 kanelstænger

20 nelliker

3 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i skiver

1 stjerneanis

1,5 L sprite

Kom hvidvin, sukker og krydderier i en gryde og varm det langsomt op så sukkeret smelter. Lad det stå på varmen i ca. 20 minutter, men det må ikke koge. Afkøl vinen, gerne natten over, men lad krydderierne blive i vinen under afkølingen. Inden servering sies krydderierne fra. Ved servering blandes 1/2 dl vin med 1 dl iskold sprite i høje champagneglas. Skal man lave mange drinks, kan man med fordel blande det i en kande og evt. tilsætte lidt isterninger til glassene – der går 5 dl. vin til 10 dl. sprite. Nyd drinken iskold og boblende.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)