Jeg elsker gløgg – både rød og hvid. Alligevel er det nogle gange rart med et lettere, friskere (og køligt) alternativ til varm gløgg og der kommer disse skønne gløggbobler ind i billedet, for her er altså virkelig tale om gløgg på den festligste måde.

Smagen minder overhovedet ikke om traditionel gløgg, hvilket kan være en fordel, for så kan dem, som ikke bryder sig om den traditionelle gløgg måske være med. Denne her krydrede, kølige og boblende vin minder faktisk mest om et glas koldt asti og så er der alligevel en lille bitte snert af noget udefinerbart og “julet” over det. Lidt hyggeligt.

Jeg fik ideen fra et eller andet ugeblad for nogle år siden – husker desværre ikke længere hvilket, men nu har jeg langt om længe fået afprøvet opskriften. Jeg introducerede boblerne for vores venner, da vi holdt årets sammenskudsjulefrokost i weekenden og det var heldigvis en succes, så gløggboblerne er afgjort kommet for at blive her hos os.

Udover at smage vældig godt, var det faktisk også meget nemt at lave og så synes jeg, det er skønt at have lidt at veksle med, når vi nu går ind i den tid, hvor gløgg fylder rigtig meget. Jeg er som sagt vild med gløgg, men der er altså også tidspunkter, hvor det bare ikke rigtigt er passende med varm gløgg og der forestiller jeg mig, at boblerne vil være helt perfekte. Fx til en adventsbrunch, hvor det ofte er mere oplagt med et glas bobler og der er jo ikke specielt meget alkohol i gløggboblerne.

Gløggboblerne er dog først og fremmest geniale som aperitifs eller velkomstdrinks til julens mange selskaber og sene frokoster, der gerne må starte lidt festligt med bobler i høje champagneglas og en snert af jul.

Gløggbobler

Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 1 flaske hvidvin (efter smag og behag)
  • 125 gr sukker
  • 3 stk kanelstænger
  • 20 hele nelliker
  • 3 cm frisk ingefær (skrællet og skåret i skiver)
  • 1 stjerneanis
  • liter sprite

Fremgangsmåde

  • Kom hvidvin, sukker og krydderier i en gryde og varm det langsomt op så sukkeret smelter. Lad det stå på varmen i ca. 20 minutter, men det må ikke koge, for så fordamper alkolholen. 
  • Afkøl vinen, gerne natten over, men lad krydderierne blive i vinen under afkølingen. Inden servering sies krydderierne fra. 
  • Ved servering blandes 1/2 dl vin med 1 dl iskold sprite i høje champagneglas. Skal man lave mange drinks, kan man med fordel blande det i en kande og evt. tilsætte lidt isterninger til glassene. Der går 5 dl. vin til 1 liter sprite. Nyd drinken iskold og boblende.

Noter

Ekstrakten til gløggboblerne kan sagtens holde sig på køl i 1-2 uger, så lav bare en god stor portion, si krydderierne fra og hæld den på en skoldet flaske. Så er det blot at blande med sprite, når man får lyst til et glas bobler. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)