Jeg indrømmer, at hjemmelavet bounty på kondenseret mælk efterhånden er en gammel og velkendt traver, men den smager stadigvæk fantastisk og er umådelig populær. Der er vel også en grund til, at vi vender tilbage til klejner, vanillekranse, brunkager og pebernødder år efter år – hvorfor revolutionere og ændre på noget der bare fungerer?

Et stort, lækkert stykke bounty med iskold kokosmidte – jeg foretrækker dem direke fra køleskabet – og en knasende skal af chokolade yderst er da noget af det mest indbydende, man kan forestille sig og så er det tilmed nemt at lave, det kræver nemlig kun tre ingredienser.

Tidligere kunne det være lidt vanskeligt at få fat i kondenseret mælk og i mange år importerede jeg det fra Spanien, når vi var på sommerferie, fordi en dåse kondenseret mælk herhjemme skulle bestilles via nettet og kostede 50 kr!!! Det er der heldigvis blevet sat en stopper for, efter vi i Danmark har fundet ud af, hvad kondenseret mælk kan bruges til og nu kan man vist stort set købe det overalt til 15-17 kr.

Hvis den hjemmelavede Bounty skal indgå som en del af en større, hjemmelavet julegave, ville jeg komme 3-5 stk i en fin pose og sætte en sløjfe på og i øvrigt placere dem øverst i kurven/kassen, så de ikke risikerer at blive mast. Skal de bruges som værtindegave, synes jeg, der skal lidt flere til, måske i virkeligheden alle dem som nedenstående portion giver, på nær én smagsprøve til kokken.

 


Pak dem i en cellofanpose eller en lille æske og slut af med en fin sløjfe. Og er man nu kommet til at forgribe sig på de hjemmelavede kokosbider, så kan værtindegaven stadig reddes ved at komme de resterende 4-5 stykker bounty (eller 2-3 stykker?) i en lille cellofanpose og pakke dem sammen med en pose god kaffe eller te og måske en lille mistelten til ophæng eller en kristjørn gren med fine, røde bær.

Hjemmelavet bounty.

10 stk.

200 gr kondenseret mælk (1/2 ds).

ca. 150 gr kokosmel, måske lidt mere

200 gr chokolade til overtræk

Bland kondenseret mælk og kokosmel sammen til en formbar masse og form det til 10 små kokosbrød. Lad brødene stå på køl i et par timer, så de kan “sætte sig”. Smelt chokoladen og overtræk de små brød med et tyndt lag chokolade. Lad chokoladen størkne og opbevar de små chokoladebarer på køl eller i en lufttæt beholder. Jeg kan godt lide, når de er sprøde og kolde, så jeg opbevarer dem på køl. Barerne kan holde sig i 1-2 uger.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)