“Bag-selv-kit” til stenalderbrød…

2 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at Stenalderbrødet for første gang gik sin sejrsgang over landet. Bagt med inspiration fra paleokost og helt uden gluten, sukker og mælkeprodukter, men spækket med gode frø, kerner og nødder og så lidt æg og olie til at holde sammen på det hele.

I dag kan man købe Stenalderbrød i en del bagerbutikker og man kan også købe færdige blandinger i supermarkederne, der bare skal tilsættes væde, røres sammen og bages. Men hvorfor ikke selv lave sådan en blanding og komme den i et fint glas med låg og en sløjfe på og give den væk som værtinde- eller julegave?

Brødet “koster” lidt i indkøb, for der går jo en del forskellige slags frø og kerner til, men når man først har fået varerne på lager, kan man til gengæld lave rigtig mange brød. Og for en god ordens skyld skal det måske lige nævnes, at brødet smager virkelig godt og at det bestemt ikke kun er Paleo- og LCHF folket, der har taget stenalderbrødet til sig – vi andre kan også godt være med og det smager skønt til lidt god pølse eller ost.

Hvis man kommer brødblandingen i et glas, ser det rigtig fint ud at lægge de forskellige slags frø, nødder og kerner i lag, så de danner fine, forskelligfarvede striber i glasset. Husk at binde et bånd om glasset og vedhæfte en lille seddel med opskriften, så modtageren hurtigt kan læse, hvad han eller hun selv skal tilsætte (typisk æg og olie) og hvor længe brødet skal bages.

Stenalderbrød.

1 stk.

100 gr sesamfrø

100 gr hørfrø

100 gr mandler

150 gr solsikkefrø

150 gr græskarkerner

1 spsk HUSK – kan udelades

4 æg

2 tsk salt

0,75 dl olie

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og hæld dem i en rugbrødsform foret med bagepapir. Bag brødet ved 160 grader i ca 1 time. Tag brødet ud og lad det hvile i ca 10 minutter, inden det tages ud af formen. Lad brødet køle af på ovnristen.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Katja (@Eeyorenyk)
8 år siden

Jeg følger på ingen måde hverken den ene eller den anden “kur” eller hvad folk ellers vil kalde diverse sundhedsbølger ala stenalderkost og LFHC. Men jeg må indrømme at netop stenalderbrødet vandt mit hjerte og det er faktisk blevet mit absolut foretrukne “rugbrød” efterfølgende. Det knaser mere, det smager af mere og det mætter mere. Jeg er kæmpe fan! <3

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)