Saltede mandler hører til blandt de allernemmeste snacks og man kan tilsyneladende aldrig lave for mange, for uanset hvor stor en portion man har tilberedt, har de det med at forsvinde som dug for solen. Saltede mandler er meget populære både som værtindegave og som en del af en julegavekurv og modsat mange af de andre delikatesser, som fx pesto, sandwich-spread eller krydderier, som man kan være heldig at finde i diverse gourmetkurve op til jul, så ender saltede mandler ikke bare med at tage plads i skabet – de bliver nemlig spist. Måske har det noget at gøre med, at saltede mandler ikke kræver nogen former for tilberedelse – alt man skal gøre, er at åbne posen (eller flå den op) og så er de lækre snacks klar.

Er man nu typen der er i stand til at udvise selvbeherskelse nok til at dele sine mandler, så gør de lækre, sprøde og saltede mandler sig også rigtig godt til en drink, så er man den heldige modtager af sådan en lækkerbisken, så server dem gerne for gæster som en lille appetizer inden maden.

 

 

Jeg synes personligt, at de poser med færdiglavede, ristede og saltede mandler, som man kan købe i butikkerne er både for dyre og for små. Man når jo nærmest ikke engang at komme rigtig godt i gang med en pose, før den pludselig er tom. Derfor sørger jeg gerne for, at de værtinde- og julegaveposer jeg laver med saltede mandler er store nok. Mandlerne pakkes i fine cellofanposer med en sløjfe på og måske en lille mærkat med opskriften, så modtageren selv kan lave en portion mere, når den første er væk.

Saltede mandler.

200 gr mandler

3-4 spsk havsalt

4 dl kogende vand

Kom salt og vand i en stor skål og rør rundt med en ske til saltet er opløst. Tilsæt mandlerne, læg et stykke sølvpapir over skålen og lad mandlerne trække i vandet i 20-25 minutter. Hæld vandet fra mandlerne og bred de let våde mandler ud på en bageplade med bagepapir. Rist mandlerne i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter til de dufter og er let gyldne. Vend lidt rundt i mandlerne undervejs. Drys de ristede mandler med lidt ekstra havsalt, hvis der ønskes lidt ekstra saltsmag. Når mandlerne er afkølede, pakkes de i en lufttæt beholder.

Note. Udover salt kan de ristede mandler vendes i paprika, røget paprika eller chili pulver.

Årets julekalender på bloggen er hjemmelavede værtinde- og julegaver. Se mere her –

1. december – brændte mandler.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)