Jeg synes, at honninghjerter hører julen til og hvert eneste år, når de første juleting begynder at dukke frem i butikkerne, er honningkager og nisseskum noget af det allerførste, jeg køber. Disse her honningkager er bagt efter Claus Meyers opskrift, som jeg efterhånden har brugt i en del år. De bliver helt fantastisk bløde og lækre med en intens honningsmag, men det betyder også, at kagerne er bagt med en fordej, som jeg har haft stående i et køkkenskab i lidt over en måned og derfor må jeg jo nok erkende, at det er de færreste, der kan nå at bage kagerne efter den eksakte opskrift inden jul.

Alligevel synes jeg, noget af det hyggeligste man kan medbringe som værtindegave, er et hjemmelavet honninghjerte, gerne med en lille personlig hilsen skrevet i hvid glasur og derfor var jeg simpelthen nødt til at tage honningkagerne med i bloggens julekalender, der i år omhandler hjemmelavede værtinde- og julegaver. Der findes rigtig mange fine opskrifter på honninghjerter, som kan bages uden fordej, der skal hvile i en måned og derfor vil jeg stadig opfordre til, at man bager en portion fine hjerter.

Synes man honninghjerter har en tendens til at blive tørre, eller gider man bare ikke nøjes med chokolade, kan man piske en god smørcreme og lægge hjerterne sammen to og to med creme og abrikos- eller æblemarmelade, så får man de lækreste honningbomber.

Skal man forære et honninghjerte med en hilsen væk som en værtindegave, ville jeg pakke det ind i cellofan og binde en fin sløjfe på. Er det i stedet hjemmelavede honningbomber, man er ude i, skal de behandles lidt mere forsigtigt, så der ville jeg købe en kageæske hos en bager, fore bunden med lidt silkepapir og så arrangere bomberne fint i æsken og derefter pakke den ind i cellofan.

 

 

Opskriften, som jeg bringer herunder, er Claus Meyers, og selvom man ikke kan nå at bage den med en måned gammel fordej i år, vil jeg stadig opfordre til, at man prøver opskriften på et tidspunkt, for den er altså bare rigtig god og det er den bedste opskrift på honninghjerter, jeg kender.

Honningkagehjerter.

ca 20 små hjerter

2 æggeblommer

10 gr potaske

1 kg honningkage fordej

10 gr hjortetaksalt

5 gr stødt kanel

5 gr stødt ingefær

5 gr stødt nellike

smeltet chokolade til pensling

Kom æggeblommerne i en skål og rør potaske ud heri. Sørg for der ikke er nogen klumper. Bland ægget med fordejen og tilsæt herefter hjortetaksalt og de resterende krydderier. Ælt dejen godt sammen – 6-8 minutter i hånden eller 6 minutter i røremaskine. Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca 4 mm tyk. Stik den ud som hjerter. Bag hjerterne ved 180 grader i 8-10 minutter. Mærk forsigtigt på hjerterne om de er færdige, de må ikke kunne falde sammen. Afkøl på en bagerist.

Honningkagerne er meget hårde lige efter bagningen, så de skal pakkes i en boks med et fugtigt klæde over og stilles i køleskabet i 3-4 dage. Herefter er de lækre og bløde – hvis ikke, må de hvile et par dage mere, med et fugtigt klæde. Overtræk honninghjerterne med chokolade, men overtræk kun dem der skal bruges. Resten kan holde sig i minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.

Note. Hvis man ikke har brugt flydende honning, kan det godt være lidt hårdt at ælte fordejen sammen med krydderierne. Man kan evt. komme dejen 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen, så bliver den lidt blødere at arbejde med.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)