Hvad er bedre end en stor kop varm chokolade med flødeskum, når man kommer ind efter en dag med kulde, sne, is og blæst? Selvom det ikke ser ud som om, at vi får hvid jul i år, så er det jo bedst at være forberedt, om ikke andet så på kolde dage og med sådan et par chokoladepinde i skabet, er det både let og hurtigt at lave luksusudgaven af varm kakao – nemlig varm chokolade. Derfor er chokoladepinde oplagte til både værtinde- og julegaver. Jeg pakker dem ind i cellofan 2 ad gangen og sætter en sløjfe på og så er det eneste modtageren skal sørge for varm mælk og måske lidt flødeskum.

Man skal dog sørge for, at mælken er varm nok, inden den hældes i kopperne og omrøringen starter – ellers kan man risikere, at den gode chokolade ikke smelter ordentligt, men i stedet lægger sig som en grynet masse i bunden af koppen og det er jo ikke meningen.

Chokoladepindene kan laves af lige præcis den slags chokolade man allerbedst kan lide – hvid, mørk eller mælkechokolade, det spiller ingen rolle, men det er en god idé at vælge en god chokolade, da det virkelig kan gøre en forskel for smagen. Det ser for øvrigt rigtig fint ud, hvis man blander chokoladen og eksempelvis først kommer et lag mørk chokolade i bunden og derefter et lag hvid chokolade øverst, når den mørke er stivnet.

Ispindene kan købes i hobbyforretninger, men alternativt kan man også bruge de små træpinde, som man rører rundt i kaffen med, de steder man køber to-go kaffe. Og endelig kan man jo bruge en helt almindelig teske – men så skal man måske lige overveje, hvorvidt chokoladepindene skal gives væk som gave, idet man ikke kan være helt sikker på, at få skeerne igen.

 

 

Trænger de voksne ekstra meget til at få varmen, kan der kommes et lille skævt alkohol i chokoladen efter omrøringen og ungerne kan få et drys kanel eller en lækker kaffesirup, fx orange, mint eller karamel i deres kop. Skumfiduser på toppen og et lag flødeskum øverst, tændte stearinlys og måske ild i brændeovnen – så kan sådan en råkold december eftermiddag altså være noget af det hyggeligste.

Chokoladepinde til varm chokolade.

4 stk.

100 gr god chokolade – lys, mørk eller hvid.

4 små medicin/snapseglas af plastik

4 ispinde/rørepinde af træ

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Når chokoladen er smeltet, fordeles den i de 4 plastikglas og får lov til at stivne let på overfladen. Herefter stikkes en ispind/træpind ned i chokoladen. Lad chokoladen stivne helt, inden plastikglasset brækkes af. Pak chokoladepindende i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges.

Note. Det ser rigtig fint ud og smager godt, hvis man drysser med lidt frysetørret hindbær eller mini skumfiduser rundt om træpinden, inden chokoladen stivner helt. På den måde flyder hindbær og/eller skumfiduser ud i den varme chokolade, når pinden røres rundt i mælken.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)