Mine december morgener, og efterårs- og vintermåneder i det hele taget, er fyldt med tændte stearinlys. Uanset om vi skal op og i skole og på arbejde, eller om det kun er Morten, der skal af sted, fordi jeg har læsefridag, hvilket jeg som oftest har et par gange om ugen, så tænder jeg stearinlys i vinduet og på bordet og sørger for at dæmpe de elektriske lys mest muligt. Stearinlysene giver et dejligt og blødt lys at spise morgenmad til og jeg nyder at sidde i fred og ro i mørket og se på lysene, imens jeg drikker min morgen te.

I dag, hvor det regner, er det så mørkt, at stearinlysene vist ender med at være tændt det meste af dagen. Ilden i brændeovnen lyser også godt op og vi nyder julepynten der glitrer i lysene og det fine englespil, som jeg har fået af min mor i sokkegave (ja, jeg får stadig kalendergaver, men det går altså begge veje – mine forældre har også en sok hver, som jeg putter ting i). Villy hygger sig på sin egen måde, for han har tilbragt de sidste par timer på en pude foran brændeovnen i dyb søvn – overvejer, om jeg skal puffe lidt til ham, bare for at sikre mig, at der stadig er liv i ham.

 

 

Dagen byder udelukkende på rare ting og skal bruges på at læse et enkelt kapitel i en skolebog til i morgen og så lidt hyggelæsning i en god bog, som jeg er i gang med. Derudover vil jeg have en portion gløgg sat over, så vi har lidt til weekenden, hvor der desuden står gulegaveindkøb og julemarked på programmet. Jeg foretrækker den hjemmelavede udgave, men det skal helst trække natten over, for rigtigt at tage smag fra de mange krydderier og navnlig lørdag og søndag eftermiddag, er det hyggeligt at kravle sammen i sofaen med et glas varm gløgg, når det begynder at skumre.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)