Vafler er jo egentlig mest en form for kage eller dessert i stil med pandekager eller æbleskiver, men jeg holder altså på, at man godt kan spise en portion vafler til morgenmad søndag morgen en enkelt gang i løbet af december. Især når sneen drysser ligeså stille ned fra himlen, som det er tilfældet uden for vores vinduer i dag. Og det skal ikke være de relativt sunde morgenmadsvafler, men derimod gode gammeldags flødevafler bagt med hvedemel, smør og sukker og serveret med flormelis, syltetøj og kærlighed. Belgiske vafler eller almindelige vafler – det er så til gengæld underordnet, for i min verden smager de lige godt.

Dejen rørte jeg sammen i går aftes og satte på køl og så bagte jeg vaflerne her til morgen, imens Morten og Villy gik en morgentur. Det er første gang, jeg har brugt fløde til vaflerne og det skyldtes i første omgang, at jeg ikke lige havde mælk i køleskabet, da jeg rørte dejen sammen, men det er bestemt ikke sidste gang, jeg bruger fløde, for det gav nogle fantastisk lækre og luftige vafler, som nærmest smeltede på tungen. Sprøde udenpå og bløde indeni.

Og således mætte og tilfredse kan vi tage hul på søndagen, som udelukkende byder på dejlige ting. Vi skal til julemarked på Tirsbæk Gods, som ligger her ved Vejle – en årligt tilbagevendende begivenhed. Vi skal have fundet vores juletræ, spise lækre, grillede slagterpølser og kigge på de mange fine boder. Senere skal vi have tændt det tredje lys i adventskransen og så skal Morten og jeg vist nyde det sidste gløgg fra den portion, jeg satte over i torsdags.

Vi har drukket et par glas både fredag og lørdag aften, så en portion holder ca. en weekend. Overvejer, om jeg så småt skal gå i gang med en ny portion, for gløgg får altså hurtigt ben at gå på her hos os. Til gengæld har vi en jo del varianter at skifte mellem, så i morgen sætter jeg over til en portion hvid gløgg, enten på æblemost eller hyldeblomst.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Flødevafler

Samlet tid30 min
Antal: 6 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 100 gr hvedemel
 • 25 gr sukker
 • ½ tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 nip salt
 • 1 æg
 • 1 dl piskefløde
 • ½ dl vand
 • 25 gr smeltet smør eller smagsneutral olie

Fremgangsmåde

 • Sigt mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk æg, fløde, vand og smeltet smør/olie i dejen. Lad dejen hvile indtil den skal bages.

 • Varm et vaffeljern op, kom en skefuld dej på jernet og bag vaflerne brune og sprøde i 3-5 minutter, afhængigt af hvor kraftigt jernet varmer. Det er ikke nødvendigt at smøre fedtstof i vaffeljernet.
 • Lad de færdige vafler ligge på en bagerist, så dampen kan slippe væk på begge sider af vaflen. Dermed bliver de ikke bløde under bunden, imens resten af vaflerne bages. Man kan også holde vaflerne lune i ovnen ved ca 100 C°.
 • Server de nybagte vafler med syltetøj, sukker eller flormelis, flødeskum eller vaniljeis.

Noter

Har man fået lavet for meget dej, så kan dejen sagtens holde sig flere dage i køleskabet. Så kan man bage vaflerne, når man får tid og lyst. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)