Efter at have svælget i grønlangkål, hamburgerryg og brunede kartofler de sidste par dage, skal I selvfølgelig heller ikke snydes for opskriften på en glaseret hamburgerryg. For det var nemlig lige præcis, hvad resterne af den store hamburgerryg blev brugt til, da Morten og jeg jo ikke selv kunne spise det hele på en gang.

I mange år var jeg faktisk ikke særlig stor fan af glaseret hamburgerryg, eller hamburgerryg i det hele taget. Det med hamburgerryggen kom jeg efter for en del år siden, men jeg har stadig holdt mig fra den glaserede udgave, indtil vi fik det serveret til en fødselsdag hos et vennepar her i efteråret og jeg opdagede, af det smagte ganske forrygende. Så var der jo ligesom ingen vej udenom – det måtte jeg også selv prøve.

Udover at det er uhyre simpelt at lave en glaseret hamburgerryg, så smager det også helt fantastisk. Det salte kød og den søde og let skarpe smag af brun farin og sennep fra den letsprøde, karamelliserede skorpe går på en eller anden måde bare op i en højere enhed. Og det kan da godt irritere mig lidt, at der skulle gå så mange år, før jeg fik øjnene op for det. Jeg serverede for øvrigt den glaserede hamburgerryg med en lækker kålsalat og flødekartofler, hvilket er et supergodt match. Men man kan også sagtens lave en portion grønlangkål, som jo er oplagt til hamburgerryg i juletiden.

Og dermed fik vi udryddet de fleste rester, inden vi i morgen sætter kursen mod København, lidt shopping og juleudstillinger, julehygge i Tivoli og besøg hos vores respektive søskende og deres bedre havdele. Søndag aften, når vi kommer tilbage til Vejle, laver vi ikke selv aftensmad og mandag skal vi fejre min lillebrors fødselsdag sammen med familien hos mine forældre. Så jeg er da lige ved at tro, at jeg har tilberedt den sidste omgang aftensmad inden jul.

>> Se også min opskrift på kogt hamburgerryg og grønlangkål lige her. 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Glaseret hamburgerryg

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 1 kogt hamburgerryg (ca 750-800 gr)
  • 50 gr sennep
  • 50 gr brun farin
  • 1 spsk rasp

Fremgangsmåde

  • Skær evt. urenheder af hamburgerryggen, så der kun er reelt kød tilbage og læg den i et ildfast fad.
  • Bland sennep, brun farin og rasp i en skål og fordel det på toppen af hamburgerryggen og ned ad siderne.
  • Sæt hamburgerryggen i en varm ovn, ca. 225 °C og gerne med grillfunktion, i 10-15 minutter indtil sukker-sennepsmassen er karamelliseret og hamburgerryggen er fint glaseret.
  • Skær hamburgerryggen i skiver og server med flødekartofler, grønlangkål, kålsalat eller lign.

Noter

Det sviner lidt og en del af karamellen løber fra hamburgerryggen ned i fadet, når den glaseres. Derfor kan man med fordel lægge et stykke bagepapir eller stanniol i bunden af det ildfaste fad, så rengøringen lettes. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)