På denne her 2. søndag i advent, hvor jeg netop har tændt 2 lys i vores adventskrans og sat mig til rette i sofaen med et glas varm, hjemmelavet gløgg, kan jeg vist godt tillade mig, at være ret godt tilfreds med mig selv, for jeg har faktisk været temmelig produktiv. Ikke bare har jeg fået lavet gløgg i denne her weekend, men jeg har også bagt honningkager og lagt dej til ingefærsmåkager. Så nu er julebagningen så småt ved at være overstået og dåserne bugner som de skal, når julen nærmer sig.

Brunkager, vanillekranse, klejner, pebernødder osv osv. De fleste hjem har deres bud på, hvad der bare SKAL bages, for at det rigtigt føles som jul og det har vi selvfølgelig også her hos os. Og ligesom de fleste andre, har vi også nogle helt særlige opskrifter som genbruges år efter år, fordi de i vores verden bare er de allerbedste opskrifter på fx brunkager eller klejner.

Jeg har allerede fået bagt pebernødder, brunkager og vanillekranse – dem fik vi bagt lige inden 1. søndag i advent, for det er så hyggeligt, når der er lidt i småkageskålen, når adventskransen tændes og i de første dage i december og nu mangler jeg bare kanelkringlerne. Klejnerne bliver måske og måske-ikke bagt. De smager skønt, men det er ikke hvert år, vi bager dem og det bliver i hvert fald kun en lille portion, hvis det bliver i år, for klejner smager nu engang bedst, når de er helt friskbagte.

 

 

Men uanset om man nu har sine egne, og uden tvivl verdens bedste, opskrifter på julekager, så kommer her i hvert fald lidt inspiration til, hvad vi plejer at lave herhjemme, inden det rigtigt kan blive jul.

Sprøde ingefærkager.

Julekrydrede brunkager.

Vanillekranse.

Sprøde kanelkringler.

Store klejner med citron og kardemomme.

Pebernødder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)