Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Julemarked på Gl. Estrup slot…

0 kommentarer
Rejser/ture

I lørdags var vi, sammen med et vennepar, til julemarked på Gl. Estrup slot på Djursland. Den ene af vores venner kommer fra Auning, som ligger få kilometer fra Gl. Estrup, så han var vores guide på turen fra Vejle op til Auning, hvorfra vi fulgtes med hans forældre ud til slottet. Hverken Morten eller jeg har været på Gl. Estrup før, men vi var begge enige om, at det var en kæmpe oplevelse og et sted vi meget gerne vender tilbage til.

På slottet var alle kræfter sat til for at skabe en helt fantastisk julestemning og det lykkedes over al forventning. Vi startede med en rundtur i det smukke slot, hvor alle værelser, gemakker og sale var pyntet op til gammeldags jul med juletræ, julebord og hundredevis af stearinlys. Blandt andet var mange lysekroner tændt med levende lys, ligesom også det store, smukke juletræ udelukkende var oplyst af stearinlys. Undervejs tog vi et lille hvil i julestuen, hvor der var ild i pejsen og mulighed for at klippe julepynt og købe varme drikke, kager og friskkogte klejner fra slotskøkkenet. Vi fik gløgg og klejner, som smagte skønt og var lune endnu – selv priserne var julevenlige – 15 kr for 4 klejner og 25 kr for et stort glas gløgg. At serveringen så blev foretaget af køkkenpiger i fine, gammeldags serveringskjoler med kapper på hovedet, gjorde bare oplevelsen endnu hyggeligere og så fik vi også flettet årets første julehjerte om end med en smule møje og besvær – det er vist for længe siden.

 

 

Efter pausen fortsatte vi til landbrugsmuseet, hvor der var fyldt med juleboder, bager- og slagterudsalg, frugt, grønt og ost, ligesom vi også så udstillingen om landbrug gennem tiderne. Blandt andet var der en stor udstilling om Arla’s produkter og køkkeners udvikling, hvor man havde opstillet køkkener som i 90’erne, 80’erne, 70’erne osv osv, hvilket jeg sjovt nok syntes var rigtig sjov at se. Efter endnu et glas gløgg, denne gang i slottets orangeri, blev der købt lækker pålæg fra slagteren (spegepølse, sylte, lun leverpostej) og rugbrød fra bageren med hjem til vores vens forældre, hvor vi fik en skøn og lidt sen frokost og en kop kaffe med lidt sødt til. Faktisk var kl. ved at være 17, da vi var færdige med at spise og kørte hjemad, godt trætte men en fantastisk dag rigere. Uhh hvor jeg elsker sådan nogle julearrangementer.

Herunder følger nogle af de billeder jeg fik knipset på vores tur – jeg vil ikke kommentere hvert enkelt, men bare lade billederne tale for sig selv.


Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer