Så er jeg tilbage på min pind igen efter en, synes jeg selv, velfortjent juleferie og en rigtig dejlig jul, som i år ikke blev ringere af, at jeg for første gang prøvede at fejre den sammen med Morten og hans mor. At julen i år så også er faldet så heldigt, at der har været så mange fridage, at de fleste har nået at holde noget, der minder om juleferie, er jo så bare en ekstra bonus. Jeg har i hvert fald nydt, at vi har haft så mange dage sammen herhjemme og tænker stadig med gru tilbage på de år, hvor jeg arbejdede i forretning i Bruuns Galleri i Århus. Dengang bød julen på 3 fridage, uanset hvordan den så ellers faldt og jeg har bestemt ikke indtryk af, at det er blevet bedre at være butiksansat siden dengang.

Vores jul blev fejret hos mine forældre på helt traditionel vis med det faste klientel (min lillebror, mig og mine forældre samt min morbror) og så som sagt Morten og hans mor. Lille juleaften gik vi alle sammen en strøgtur og nød julebelysningen i gågaden, inden vi satte os ind på en café og fik lidt at varme os på. Derefter kørte vi hjem til mine forældre og spiste smørrebrød fra delikatessen, inden vi alle samledes i stuen med gløgg, konfekt og julebag for at pynte juletræet. En opgave jeg har fået – akkompagneret af mine lillebrors kæreste, imens de andre sidder omkring og snakker og kommer med “gode råd”.

Julemiddagen juleaften var helt traditionel og bestod af en kæmpe and og ditto flæskesteg, julemedister, hvide og brunede kartofler, rødkål, asier og æbler med gelé. Vi får ikke chips til julemiddagen i hverken min eller Mortens familie og har aldrig gjort det, så sådan nogle var der ikke. Derefter var det tid til den, i min familie, traditionelle citronfromage med en mandel i og mandelgaven, som var en stor æske fyldt chokolade, blev i år vundet af min far. Sjovt som han er blevet heldig, efter vi har skiftet ris a la manden ud med noget, der “glider” lidt nemmere ned.

Efter lidt snakken og “slåen mave” blev juletræet tændt og efter at have nydt lysene lidt, blev sangbøgerne fundet frem og det var tid til at få danset lidt om juletræet og sunget. Og her tror jeg Morten og hans mor oplevede aftenens største kulturchok, for de hører til dem, der synger første og sidste vers af et par udvalgte salmer, hvorimod vi er en meget sangglad familie, så vi synger gerne 10-12 salmer og 5-8 sange, inden vi har fået nok og går i gang med at pakke gaverne ud i selskab med portvin, øl og sodavand. Egentlig tror jeg, de hyggede sig lidt med at synge og den efterfølgende gaveudpakning, som foregår ved at der pakkes én gave op af gangen, således at alle kan se hinandens gaver, faldt også i god jord. Vi begyndte at pakke gaverne ud ved 22-tiden og var færdige ved 01-tiden, men der var altså også mange. Efterfølgende fik vi kaffe, te, konfekt og julebag og da kl. blev 2.30 lå jeg i min seng – en dejlig aften og en masse skønne gaver rigere.

Traditionen tro, kommer der lige en liste over årets julegaver – lige så meget fordi jeg selv glæder mig over, at læse tilbage på bloggen og se, hvad jeg fik i julegave hvilke år og af hvem.

Mine forældre overraskede os alle og havde skrevet et julebrev til min lillebror, hans kæreste, mig og Morten, hvori de inviterede os med ud at rejse sammen med dem i 8-12 dage i 2015. Mine forældre betaler flybilletter, hotel og forplejning og destinationen skal vi så alle 6 blive enige om. Forslagene bliver allerede drøftet flittigt og vi glæder os utroligt meget. Sidste gang mine forældre gav os en rejse, var vi alle sammen på Cuba i 16 dage og det var en fantastisk tur og det er jeg sikker på, at denne her også bliver. Desuden fik jeg en lækker pyjamas og 2 smukke Contrast Krus fra Royal Copenhagen.

Af Morten fik jeg en smuk, lyserød Lyngby vase, som jeg har snakket om, siden jeg så den første gang i efteråret, så den blev jeg rigtig glad for. Desuden fik jeg den nye “Prices Diner” bog af Morten og Villy og en smuk, mini Marguerit ring fra Georg Jensen. Jeg er vild med ringene og synes, de er så fine, men desværre ser de almindelige Marguerit ringe lidt voldsomme ud på mine fingre, fordi de er så smalle, så jeg blev vældig glad, da jeg opdagede mini Margueritten i starten af november. Endelig fik jeg et gavekort på 1000 kr, som kan indløses til valgfri valuta, næste gang vi skal ud at rejse – og med sådan nogle gaver, er det jo ingen sag, at være en fattig studerende med udelængsel 😉

Af min lillebror og hans kæreste fik jeg sørme også en rejserelateret gave, for de har spurgt, om vi vil med en tur med til Amsterdam i påsken og det ville vi selvfølgelig gerne. Min lillebrors kæreste gav ham flyvebilletter i 30 års fødselsdagsgave og vores gave fra dem var et gavekort på hotelophold i Amsterdam. Lækkert. Desuden en stoooor pose blandede mini Ritter sport fra Ritter sport butikken i Berlin, hvor de var på forlænget weekend i november. Mums.

 

 

Mortens mor havde købt en kasserolle med låg fra Eva Trio, som jeg længe har ønsket mig. Jeg har stort set kun Eva Trio gryder, men blev lidt irriteret over, at jeg skulle have gang i en større gryde, hver gang jeg bare skulle lave en smule sauce eller koge et par æg. Det er slut nu og jeg er meget glad for den. Desuden fik jeg en lækker uldplaid i en lysegrå nuance (jeg ønsker mig helst tæpper i “Villy-venlige” farver) og en fantastisk, flot vintage sølvskål, som jeg længe har beundret. Den passer perfekt ind i vores nymalede stue.

Af min onkel fik jeg et gavekort på 500 kr til City Vejle – dvs. at det kan bruges i stort set alle butikkerne i Vejle. Jeg har endnu ikke helt bestemt mig for, hvad det skal bruges til, men gavekort kan man bare altid bruge.

Endelig fik jeg 6 fine kagegafler af min Moster og onkel. Jeg fik 6 i fødselsdagsgave, så nu har jeg 12, hvilket er et perfekt antal. Så kan de bruges både til kager og som pålægsgafler.

1. juledag blev traditionen tro skudt i gang med en lækker brunch med hjemmelavet rullepølse, hjemmelavet lun leverpostej, pølser, oste, frugt, kaffe, te og juice – derefter afslapning, julefilm, dyner på sofaen, nattøj, juleslik og restespisning.
2. juledag bød på julefrokost med min familie med alt hvad dertil hører af god mad, snaps, bankospil og familiehygge og sørme, om der ikke også lige blev tid til en lille familiejulefrokost hos Mortens mor i Silkeborg lørdag eftermiddag/aften – i selskab med hendes kæreste og Mortens storebror og hans familie fra København. En dejlig, stille og rolig dag med hygge, gåtur og leg i sneen til ungernes og Villys store fornøjelse.

Søndag slappede vi af herhjemme til den store guldmedalje – vi sov længe og spiste sen morgenmad, inden Morten løb en tur og så kørte vi ind til byen og gik en strøgtur, byttede en enkelt julegave og spiste frokost og så hyggede vi herhjemme resten af dagen med stearinlys, varm te og lidt juleslik, læsning af en god bog og ild i brændeovnen. Nu venter lige et par dages arbejde for Mortens vedkommende, inden vi kaster os over nytårsaften i selskab med familie og gode venner og tager hul på 2015 med alt hvad det vil bringe. Jeg håber, at alle I læsere her på bloggen også har haft en dejlig jul og nu ser frem mod e festlig nytårsfesten med champagne, kransekage, lækker mad og forrygende fyrværkeri.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)