Kylling i karry-mango sauce…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det her er en af de retter, der kan trylles frem på 15-20 minutter, eller nogenlunde lige så lang tid som det tager at koge tilbehøret, hvis man spiser ris til – og sådan nogle retter kan jeg rigtig godt lide på de lidt mere travle dage, hvor vi kommer sent hjem fra skole og arbejde, men samtidig gerne vil have noget aftensmad, der både smager og varmer.

Jeg har bare skrevet løg i opskriften, men det smager også skønt at tilsætte andre eller flere former for grønsager til saucen, fx peberfrugt, squash i tern, små broccolibuketter eller forårsløg i ringe, ligesom også lidt frugt som ananas, mango eller æblestykker vil kunne bidrage med sødme og syre. Mango chutney’en bidrager ligeledes med sødme, men også et lille kick af varme krydderier og jeg synes faktisk ikke, det er nødvendigt at krydre saucen yderligere, hvis man bruger en god chutney – styrken af chutney’en vil jeg lade være op til den enkeltes smagsløg, men jeg brugte en medium med et lille pift af karry, som komplimenterede karryen i saucen perfekt.

 

 

Kylling i karry-mango sauce kan serveres som den er med en stor grydefuld duftende jasminris til – sådan spiste vi den forleden aften. Men man kan også bruge den til en omgang ristaffel og sætte små skåle med rosiner, peanuts, bananchips, ristet kokosmel og frugt og grønt skåret i hapsere på bordet, hvis man gerne vil gøre en hverdagsaften lidt festligere, eller man har inviteret en masse mennesker til mad uden at have rådført sig med sit budget, nu hvor vi nærmer os julen 😉

Kylling i karry-mango sauce.

4 pers.

1 spsk olie

1 løg, skåret i små tern

2 stk kyllingbryst i små tern, ca 300-400 gr.

1 spsk karry

1 spsk hvedemel

2,5 dl mælk eller madlavningsfløde

3 spsk mango chutney

1 nip chilipulver

salt og peber

Varm olien op i en gryde og svits løget heri. Tilsæt kylling og brun det godt. Når kyllingen er brunet røres karry og mel i gryden og fordeles godt. Tilsæt mælk eller madlavningsfløde og lad det koge et par minutter, så saucen jævnes let. Tilsæt mango chutney og smag til med lidt chili, salt og peber. Varm det hele igennem og server med ris.

Note. Kylling i karry-mango sauce kan også serveres som ristaffel.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)