Så tager vi hul på et nyt år lige om lidt og derfor starter madplanen, som holdt en velfortjent julepause i sidste uge, også helt fra starten med en splinterny uge 1. Madplanen har snart 1 års fødselsdag her på bloggen og jeg tror virkelig, den er kommet for at blive. Dels fornemmer jeg, at der er rigtig mange af Jer læsere, der er glade for den og dels er jeg selv blevet rigtig glad for den og nærmest afhængig og det er der flere grunde til.

Som jeg vist har været inde på før, så har madplanen sparet os for rigtig mange penge herhjemme og det er jo værd at tage med, når jeg er studerende, men noget andet vi også har sparet væk er de utallige, nærmest daglige indkøbsture samt spekulationerne over, hvad vi nu skulle finde på at spise til aftensmad. Og dermed har vi altså også sparet en del af de nemme take away og fast food løsninger væk, når vi kom trætte hjem og ikke gad finde på aftensmad.

Jeg er klar over, at det ikke er alle, der kan forlige sig med en madplan, men herhjemme fungerer det altså rigtig godt lige pt og så er der jo heller ingen der siger, at man absolut skal følge en madplan 100 % Hvis bare der er købt ind, så kan man jo selv bestemme, om man har mere lyst/tid/overskud til at lave og spise spaghetti med kødsauce om tirsdagen, selvom det egentlig er skrevet på madplanen om søndagen – sådan gør vi i hvert fald herhjemme.

 

 

Madplan uge 1.

Mandag – Jeg trænger til salat, grønt og knas ovenpå julens lidt fede retter, brun sauce og kartofler. Så selvom det ikke ligefrem er sæson for salatgrønt, så skal vi altså have pitabrød med salat, tomater, agurk, ærter, majs, feta og hjemmelavet dressing. Kødet bliver en rest kogt hamburgerryg i tern, tun og lidt grillet kyllingebryst – alt sammen rester, som vi dermed får spist.

Tirsdag – Jeg har vist skrevet lidt om det de andre år, men lige omkring nytår er der altid rigtig mange gode tilbud på lækre fisk og skaldyr hos både fiskehandleren og i supermarkederne og det plejer vi at benytte os af. Derfor skal vi have en omgang hvidvinsdampede blåmuslinger med rigtig godt brød til.

Onsdag – Nytårsaften byder selvfølgelig på lækker mad. Hos os skal vi i år have en lækker, røget bornholmerlaks til forret, for der kommer en bornholmerlakse-pusher nytårsaften og han har gerne sådan én med. Desuden grillet oksemørbrad med små, krydrede kartofler, whiskeysauce og bearnaisesauce, grillede bønnefritter og sauterede gulerødder med timian. Desserten er stadig på tegnebrættet, men bliver en tallerken med lidt frugt og 3 små desserter – en kugle hjemmelavet ananassorbet, en mini creme brûlèe og en mini chokoladekage med flydende midte. Desuden en kransekagetop kl 24, som jeg bagte i går, men som lige skal have lidt glasur og diverse pynt, inden den kommer på bloggen.

Torsdag – Hmmmm rester fra Nytårsaften. Jeg er ganske sikker på, at der er rigeligt og de skal i hvert fald ikke smides ud. Desuden er lysten til at gå i køkkenet måske heller ikke så stor, men ellers plejer vi at fremtrylle lidt lækre og nemme snacks, som vi nipper til i løbet af dagen, fx crab cakessmå, sprøde tunfrikadellerdadler med bacon, ostegratinerede muslinger (en rest fra tirsdagens hvidvinsdampede muslinger) eller lign.

Fredag – Jeg tror, vi trænger til noget let og nem mad, når vi kommer til weekenden, så vi skal have bagte kartofler med blandet salatfyld, fetaost, dressing og en form for kød (skinke i tern, grillet kylling eller lign). Så får vi også udryddet salatresterne fra mandagens pitabrød.

Lørdag – Der er købt ind til en grydefuld cowboy chili con carne, som kan stå på komfuret og simre og sende sine krydrede dufte ud i hele huset. Masser af grønsager og chili i gryden, det trænger vi til og ris ved siden af. En kølig klat creme fraiche på toppen fuldender værket.

Søndag – Resterne af chili’en fra lørdag. Fyldt i store tortillaer eller hjemmelavede madpandekager, fordelt i et ildfast fad, drysset med revet ost og gratineret i ovnen. Blandet salat og guacamole og salsa ved siden af. Afslappet søndags-restemad på den gode måde.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)