Så nåede vi den 24. december – juleaftensdag og den sidste idé til en julegave eller en værtindegave er en marcipanroulade med nougat, som vil være oplagt at forære væk som værtindegave i aften. Så ligger man inde med marcipan, nougat og chokolade er det bare med at komme i gang – det kan sagtens nås endnu.

Pak den færdige roulade ind i cellofan og bind bånd på i begge ender som en kæmpe karamel. Rouladen kan selvfølgelig også serveres for gæster – læg den på et fint fad, pynt evt. med lidt gran og læg en (marcipan)kniv ved siden af. Min marcipankniv er for øvrigt en kalendergave, som mine forældre har haft med hjem fra Lübeck. Man må jo aldrig gå ned på udstyr.

Og dermed nåede vi altså det sidste afsnit i bloggens julekalender, som i år har omhandlet hjemmelavede værtinde- og julegaver. Det har været så hyggeligt, at skrive de mange ideer og forslag til hjemmelavede godter ned og jeg selv har fået gamle klassikere opfrisket og desuden ideer til nye gaver, som måske bliver brugt til julegaver til næste år. Jeg håber, at I der har fulgt med, også har fået ideer til hjemmegjorte godter, for det er altså bare hjemmelavede gaver på den rigtig gode måde.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Marcipanroulade med nougat

Samlet tid15 min
Antal: 2 stk

Ingredienser

  • 400 gr marcipan
  • 100 gr blød nougat
  • 75 gr chokolade
  • evt. sukkerpynt

Fremgangsmåde

  • Rul marcipan ud til et rektangel på ca. 30 x 20 cm – skær kanterne til, så de er nogenlunde lige. 
  • Skær nougat i tynde skiver og fordel dem på marcipanen. Smør nougaten ud over marcipanen med en smørekniv eller palet. 
  • Rul marcipan og nougat sammen til en roulade. Halver rouladen i to lige store stykker og glat enderne til, så rouladen er pæn i begge ender. 
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og pensl rouladerne med et tyndt lag. Husk også bunden. Pynt rouladerne med lidt valgfri sukkerpynt, inden chokoladen stivner helt.
  • Opbevar rouladerne i en lufttæt boks. Ved serveringen sættes de på et fad og der lægges en kniv ved siden af.

Noter

Marcipanroulader eller slet og ret marcipanruller kan fyldes med alt imellem himmel og jord, så bryder man sig ikke om blød nougat, så kan man fx rulle pistaciemasse, rosiner der har trukket i cognac eller rom, lakridsmarcipan eller et tyndt lag karamel ind i marcipanen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)