Jeg må hellere krybe til korset og indrømme, at årets julekalender kommer til at mangle en enkelt dag. For grundet juletravlhed, københavnertur i weekenden og min lillebrors 30-års fødselsdag, har jeg simpelthen ikke kunnet få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor ville jeg skulle både skrive og poste et indlæg for den 22. december i dag, hvilket jeg syntes var lidt fjollet, når nu indlægget for d. 23. december var klar, så det kommer i stedet for og det omhndler Sarah Bernhardt kager.

For efterhånden laver ALLE hjemmelavede flødeboller. Faktisk får jeg nogle gange fornemmelsen af, at jeg er en af de få tilbageværende bloggere i Danmark, der endnu ikke har forsøgt mig udi kunsten, eller har en opskrift på de små chokolade-skum hapsere liggende på min blog. Men selvom hjemmelavede flødeboller absolut er en skøn værtindegave, så vil jeg godt lige slå et slag for Sarah Bernhardt kagerne i mini format, som også er både usædvanligt lækre og desuden emmer langt væk af overskud – uden at det på nogen måde er tilfældet, for Sarah Bernhardt kager er faktisk ret nemme at fabrikere selv.

Selvfølgelig skal cremen hvile natten over, eller i hvert fald i minimum 4 timer på køl, så kagerne kan ikke foræres væk før i morgen, men hvem vil ikke også gerne give en flot æske med små, julepyntede Sarah Bernhardt kager som værtindegave i morgen aften? Og kagerne kan holde sig en uges tid på køl, så der er jo ingen der siger, at man absolut også skal skynde sig og spise dem i morgen aften, når man i forvejen har spist lidt for meget and og flæskesteg, brunede kartofler og ris a la mande.

Disse her Sarah Bernhardt kager er lavet på små makroner – bare de færdigkøbte fra butikkerne og det betyder, at de kan spises i én lille og lækker mundfuld, hvilket jeg synes gør dem mest delikate. Skal de foræres væk som en værtindegave til jul, ville jeg nok drysse de færdige kager med lidt glimmer, guldstøv eller frysetørrede hindbær, inden chokoladen stivner. Så kommer kagerne til at ligne små juletræer, hvilket må siges at være en oplagt gave.

 

 

Kagerne kan komme i en lille æske, foret med lidt silkepapir men uden låg og derefter pakkes ind i cellofan med en sløjfe. På den måde kan man med det samme se, hvad der er i gaven, uden at man er nødt til at pakke den ud og tage låget af æsken.

Mini Sarah Bernhardt kager.

Ca. 30 stk.

2 dl piskefløde
75 gr god, mørk chokolade i mindre stykker
30 små makroner
Desuden chokolade til overtræk og lidt glimmer, guldstøv eller anden pynt

Lun fløden i en gryde og smelt chokoladen heri. Når alt chokoladen er smeltet, tages gryden af varmen og hældes i en skål. Lad cremen køle helt af i køleskabet. Tag cremen ud af køleskabet ca. 30 minutter før den skal bruges og pisk herefter fløden til creme med en elmikser – pas på med at piske for længe, så kan man risikere, at cremen skiller og bliver grynet. Kom cremen i en sprøjtepose uden tyl og sprøjt lidt creme på hver makron, så den danner en lille top. Glat cremen med en palet eller en smørekniv. Smelt chokoladen og dyp kagerne i chokoladen, så cremen dækkes. Drys evt. kagerne med lidt guldstøv eller lign og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)