Jeg er vild med farven på disse her syltede rødløg, som sætter både smag, knas og kulør på en hvilken som helst sandwich, burger eller rugbrødsmad, som trænger til et pift. Lagen til løgene laves ud fra samme grundopskrift som agurkesalat, altså eddike, sukker, salt og peber, men derefter er det jo op til den enkelte selv, at tilsætte mere smag til lagen såfremt det ønskes, fx i form af lidt ingefær, chili, eller hvad man nu ellers plejer at smage sin agurkesalat til med.

Vi spiste de syltede rødløg i en hjemmelavet kyllingeburger med grillet kyllingebryst, bacon, aioli, salat, tomat og agurk og det smagte fantastisk. Resten af rødløgene lod jeg stå og trække i køleskabet og så fik vi dem i en sprød flæskestegssandwich ugen efter, i stedet for agurkesalat, hvor de også lige formåede at sætte prikken over det berømte i. Faktisk kan løgene fint indgå som det sød-syrlige og syltede indslag i rigtig mange retter, hvor man normalt fx ville have brugt rødbeder, syltede agurker eller lign og de er også rigtig fine at servere som en del af tilbehøret til en omgang ristaffel.

 

 

Løgene kan opbevares i en bøtte med låg i køleskabet og de holder sig fint i 14 dage, men skal de gemmes i længere tid, ville jeg nok komme dem i sterile, skolede sylteglas med låg.

Syltede rødløg.

1 dl eddike

1 dl sukker

1 spsk salt

friskkværnet peber

2 rødløg

Eddike, sukker, salt og peber kommes i en lille gryde og gives et kort opkog til sukker og salt er opløst. Rødløgene pilles og skæres i tynde skiver – det kan være nemmest, at skære tynde skiver, hvis man først halverer løgene – så står de bedre fast på skærebrættet. Kom løgskiverne i en skål og hæld den varme eddikelage over. Rør rundt, så lagen fordeles godt og læg derefter stanniol eller låg på skålen. Lad skålen trække på køl i minimum et par timer inden servering. Rør rundt et par gange undervejs.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)