Hjemme hos os er syltede rødløg nærmest en form for universal tilbehør. Noget som vi næsten altid har stående på køl til at sætte knas, kulør og smag til maden. Perfekte til snart sagt hvilken som helst form for sandwich, burger, salat, bowle, gryderet eller rugbrødsmad, som trænger til et pift. Og så er jeg ganske enkelt vild med den smukke, pink farve.

Andre lækre sylteopskrifter >> Hjemmelavet agurkesalat I Syltede rødbeder I Syltede agurker I Syltede asier

Syltede rødløg.

De syltede rødløg laves ud fra nogenlunde samme princip som en klassisk agurkesalat. På en blanding af eddike, sukker, salt og peber og så selvfølgelig rødløg, og det er uhyre simpelt at lave dem. Derudover er det jo op til den enkelte, at tilsætte mere smag til lagen såfremt dette ønskes. Fx i form af lidt ingefær, chili, laurbærblade eller hvad man nu ellers plejer at smage sin agurkesalat til med. Men nedenstående grundopskrift er nu den variant, som man oftest finder i vores køleskab.

Anvendelsesmuligheder.

Halvdelen af denne her portion syltede rødløg blev en del af fyldet i en hjemmelavet burger. En skøn sag med grillet kyllingebryst, bacon, aioli, salat, tomat og agurk og det smagte helt fantastisk. Resten kom i en sprød flæskestegssandwich i stedet for agurkesalat.

Løgene er også skønne som topping på en ristet hotdog og faktisk kan løgene også fint indgå som det syltede indslag til rigtig mange retter, hvor man normalt ville have brugt rødbeder, syltede agurker, agurkesalat eller lignende. Og så er syltede rødløg altså også helt perfekt som en del af tilbehøret til ristaffel eller bare til en god gryderet.

Syltede rødløg
Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Syltede rødløg

Trækketid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 2 store rødløg
  • 1 dl eddike (der kan sagtens bruges alm. lagereddike)
  • 75 gr sukker
  • 1 tsk groft salt
  • peberkorn

Fremgangsmåde

  • Skræl rødløgene og skær dem i tynde ringe.
  • Kom eddike, sukker, salt og peber i en lille gryde og giv det et kort opkog til sukker og salt er opløst. 
  • Tag gryden af varmen og kom rødløgene ned i den varme eddikelage i gryden. Rør rundt, så lagen fordeles godt.
  • Dæk gryden til og lad løgene trække på køl i 30-60 minutter, men gerne et par timer. Rør rundt et par gange undervejs.

Noter

Løgene kan opbevares i en bøtte med låg i køleskabet og de kan fint holde sig i ca 14 dage. Skal de gemmes i længere tid, kan man hælde dem på skoldede syltetøjsglas, som er skyllet med alkohol eller atamon. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)