Syltede rødløg.

6 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Syltning, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Hjemme hos os er hjemmelavet, syltede rødløg nærmest en form for universal tilbehør. Noget som vi næsten altid har stående på køl til at sætte knas, kulør og smag til maden. Perfekte til snart sagt hvilken som helst form for sandwich, burger, salat, bowle, gryderet eller rugbrødsmad, som trænger til et pift. Og så er jeg ganske enkelt vild med den smukke, pink farve.

Se også – Hjemmelavet agurkesalat I Syltede rødbeder I Syltede agurker I Syltede asier

Opskrift på syltede rødløg.

De syltede rødløg laves ud fra nogenlunde samme princip som en klassisk agurkesalat. På en blanding af eddike, sukker, salt og peber og så selvfølgelig rødløg, og det er uhyre simpelt at lave dem. Derudover er det jo op til den enkelte, at tilsætte mere smag til lagen såfremt dette ønskes. Fx i form af lidt ingefær, chili, laurbærblade eller hvad man nu ellers plejer at smage sin agurkesalat til med. Men nedenstående grundopskrift er nu den variant, som man oftest finder i vores køleskab.

Tip! Se også “ofte stillede spørgsmål” og tips til anvendelsesmuligheder under opskriften. 

4.86 fra 7 stemmer

Syltede rødløg

Trækketid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 2 store rødløg
  • 1 dl eddike (der kan sagtens bruges alm. lagereddike)
  • 75 gr sukker
  • 1 tsk groft salt
  • peberkorn

Fremgangsmåde

  • Skræl rødløgene og skær dem i tynde ringe.
  • Kom eddike, sukker, salt og peber i en lille gryde og giv det et kort opkog til sukker og salt er opløst. 
  • Tag gryden af varmen og kom rødløgene ned i den varme eddikelage i gryden. Rør rundt, så lagen fordeles godt.
  • Dæk gryden til og lad løgene trække på køl i 30-60 minutter, men gerne et par timer. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Løgene kan holde sig i et par uger på køl. Skal de holde i længere tid, skal de hældes på skoldede og evt. atamonskyllede glas.

Ofte stillede spørgsmål. 

Hvor længe holder syltede rødløg?

Ift. syltede rødløgs holdbarhed, så kan de holde et par uger på køl, hvis de opbevares i et rengjort glas med låg. Skal løgene holde sig i længere tid, så kan man komme dem i grundigt rengjorte sylteglas, der er skoldede og skyllede med atamon eller alkohol.

Hvordan laver man syltede rødløg?

Syltede rødløg laves ved at skære rødløg i tynde skiver og lade dem trække i en eddikelage lavet på eddike, sukker, salt og peber.

Hvad kan man spise syltede rødløg til?

Syltede rødløg har en sød-syrlig smag, der langt henad vejen minder meget om smagen i agurkesalat, syltede rødbeder, asier osv osv. Dvs. at man groft sagt kan bruge syltede rødløg alle de steder, hvor man ellers ville servere. Jeg er kommet med et par eksempler i kapitlet herunder.

Sådan bruges syltede rødløg.

Jeg lavede en ret stor portion syltede rødløg, da jeg nu alligevel var i gang. Der er jo det smarte ved løgene, at det ikke tager ret meget længere tid at lave en stor portion, når man alligevel er i gang. Og de kan sagtens holde sig 1-2 uger på køl.

Halvdelen blev brugt som en del af fyldet i en hjemmelavet burger. En skøn sag med grillet kyllingebryst, bacon, aioli, salat, tomat og agurk og det smagte helt fantastisk. Resten kom i en sprød flæskestegssandwich, hvilket bestemt heller ikke var dårligt. Kombinationen af agurkesalat og syltede rødløg er virkelig lækker, men selvfølgelig kan man sagtens nøjes med én af delene.

De syltede løg er desuden skønne som topping på en klassisk hotdog. Og faktisk kan løgene også fint indgå som det syltede tilbehør til rigtig mange retter, hvor man normalt ville have brugt rødbeder, syltede agurker, agurkesalat eller lignende. Og så er syltede rødløg altså også helt perfekte som en del af tilbehøret til ristaffel. Eller bare til en god, hjemmelavet gryderet.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jette Marianne Julie Jørgensen
2 år siden

5 stars
Har lavet rigtig meget agurkesalat i den sidste tid så “Nu glæder jeg mig til rødløg” Tak for hjælpen.

Heidi
1 år siden

Vi er stor fan af de syltede løg. Men hver gang overvejer vi, om lagen skal med i opbevaringsglasset?
Bliver de for tørre, hvis man ikke tager det med? Eller bliver de ved med at sylte videre, hvis det er med?

Erik Jensen
10 måneder siden

5 stars
Perfekt opskrift som altid,jeg har stor glæde af dem hver uge.Hilsen Erik

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)