Hjemme hos os er syltede rødløg nærmest en form for universal tilbehør. Noget som vi næsten altid har stående på køl til at sætte knas, kulør og smag til maden. Perfekte til snart sagt hvilken som helst form for sandwich, burger, salat, bowle, gryderet eller rugbrødsmad, som trænger til et pift. Og så er jeg ganske enkelt vild med den smukke, pink farve.

Se også – Hjemmelavet agurkesalat I Syltede rødbeder I Syltede agurker I Syltede asier

Syltede rødløg opskrift.

De syltede rødløg laves ud fra nogenlunde samme princip som en klassisk agurkesalat. På en blanding af eddike, sukker, salt og peber og så selvfølgelig rødløg, og det er uhyre simpelt at lave dem. Derudover er det jo op til den enkelte, at tilsætte mere smag til lagen såfremt dette ønskes. Fx i form af lidt ingefær, chili, laurbærblade eller hvad man nu ellers plejer at smage sin agurkesalat til med. Men nedenstående grundopskrift er nu den variant, som man oftest finder i vores køleskab.

Tip! Se også tips til anvendelsesmuligheder af de syltede rødløg under opskriften. 

Syltede rødløg
Print opskrift Pin opskrift
4.8 fra 5 stemmer

Syltede rødløg

Trækketid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 2 store rødløg
  • 1 dl eddike (der kan sagtens bruges alm. lagereddike)
  • 75 gr sukker
  • 1 tsk groft salt
  • peberkorn

Fremgangsmåde

  • Skræl rødløgene og skær dem i tynde ringe.
  • Kom eddike, sukker, salt og peber i en lille gryde og giv det et kort opkog til sukker og salt er opløst. 
  • Tag gryden af varmen og kom rødløgene ned i den varme eddikelage i gryden. Rør rundt, så lagen fordeles godt.
  • Dæk gryden til og lad løgene trække på køl i 30-60 minutter, men gerne et par timer. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Løgene kan holde sig i et par uger på køl. Skal de holde i længere tid, skal de hældes på skoldede og evt. atamonskyllede glas.

Anvendelsesmuligheder.

Jeg lavede en ret stor portion syltede rødløg, da jeg nu alligevel var i gang. Halvdelen blev brugt som en del af fyldet i en hjemmelavet burger. En skøn sag med grillet kyllingebryst, bacon, aioli, salat, tomat og agurk og det smagte helt fantastisk. Resten kom i en sprød flæskestegssandwich, hvilket bestemt heller ikke var dårligt. Kombinationen af agurkesalat og syltede rødløg er virkelig lækker, men selvfølgelig kan man sagtens nøjes med én af delene.

De syltede løg er desuden skønne som topping på en ristet hotdog. Og faktisk kan løgene også fint indgå som det syltede tilbehør til rigtig mange retter, hvor man normalt ville have brugt rødbeder, syltede agurker, agurkesalat eller lignende. Og så er syltede rødløg altså også helt perfekt som en del af tilbehøret til ristaffel eller bare til en god gryderet.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)