Som jeg nævnte forleden, så har vi haft gang i det helt store malerarbejde i vores stue i løbet af de sidste par uger. Heldigvis nåede vi at blive færdige sidste torsdag, så jeg kunne få pyntet op til jul, uden at få stress over ikke at nå det, men måske var det meget godt, at pynteriet blev trukket lidt, for en jule-elsker som mig, kan jo næsten ikke komme for tidligt i gang.

Dengang vi renoverede huset, fik vi sat savsmuldstapet på væggene i stuen, fordi rå vægge ikke var en mulighed. Væggene i vores gamle hus, som havde været udlejet og derfor nærmest ikke vedligeholdt siden 1953, var mildest talt i en sørgelig forfatning, og det ville være blevet noget af en ekstra regning at få dem pudset. Ikke desto mindre har jeg været lidt træt af savsmuldstapetet, som jeg rent ud sagt synes er noget passé, så da vi fik øjnene op for strukturmaling, som oven i købet kan bruges ovenpå tapet, var jeg lykkelig. Men det betød jo også, at vi skulle male ikke bare en eller to gange, men hele 3 gange ovenpå de samme vægge. Først et lag struktur og dernæst 2 gange maling, fordi vi gik fra lys (strukturmalingen er hvid) til en mørk farve. Til gengæld har vi nu de lækreste mokkafarvede vægge som komplimenterer alt vores hvide træværk, de hvide lofter og flotte stuk, vores paneler og vores franske døre på smukkeste vis.

 

 

Malingen og alt vores grej såsom pensler, malerruller, tape, afdækning osv. købte vi i XL-byg, hvor man altid får en rigtig god betjening/vejledning. Heldigvis har vi en rigtig god XL-trælast her i Vejle, men skulle man ikke være så heldig, har de også en vældig fin hjemmeside, hvor man kan blive inspireret og finde varer til forbedringer/fornyelse af hjemmet.
Jeg har ikke noget imod at male, faktisk synes jeg, det er lidt hyggeligt, men derfor vil jeg alligevel gerne ramme den rigtige farve i første hug – ét er at male, noget andet er at skulle male om og for mig betyder det altså noget, at jeg kan få prof. vejledning mht. farvevalg, maling og ikke mindst, at jeg kommer hjem med den rigtige farve, i forhold til hvad jeg har forestillet mig.

Nu er vores stuer så fine som ny med det det smukkeste “pudsede” look takket være strukturmalingen og julepynten glitrer som aldrig før på den mokkafarvede baggrund, som fremhæver alle vores møbler og fine ting, der pludselig for alvor kommer til deres ret. Jeg elsker det – og så passer det perfekt til min fine “pels” julesok, hvor jeg har inviteret Morten til at komme gaver i fra nu af og til juleaften 🙂

 

Note. Indlægget er sponsoreret, men holdningen og ordene er helt mine egne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)