Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Valnødder i honning…

6 kommentarer
Julemad og juleopskrifter
Gå direkte til opskriften

Valnødder i honning smager fantastisk til ost og så er de supernemme at lave selv, det kræver nemlig ikke mere end 2 ingredienser. Alligevel siger erfaringen mig, at det er sjældent, de fleste af os rent faktisk får taget os sammen til at lave den slags lækre sager, så det er altid velkomment at modtage sådan et glas fyldt med gylden honning og lækre, knasende nødder.

Bryder man sig ikke om valnødder, kan man i stedet bruge hasselnødder eller pekannødder, som rent smagsmæssigt minder en smule om valnødderne, men er knap så bitre. Husk at riste og afskalle hasselnødderne, hvis man bruger sådan nogle – det fremhæver smagen. Alternativt kan man gå all in og bruge en portion blandede nødder – det ser rigtig fint ud og så er der lidt for enhver smag.

Jeg fylder gerne de lækre nødder i et fint glas og pøser så masser af lækker honning ovenpå – gerne akaciehonning, men anden flydende honning kan selvfølgelig også bruges. Derefter sætter jeg låg på glasset og sørger for, at det lukker helt tæt – der er ikke noget være og mere klistret end honning, der er løbet ud over det hele, fordi låget ikke har sluttet helt tæt (her taler jeg gudskelov ikke af erfaring). Til sidst bindes et bånd af bast rundt om låget, inden et lille manilamærke fuldender værket. Jule- og værtindegaver på ingen tid og til en nogenlunde rimelig pris.

Valnødder i honning.

1 pose valnøddekerner eller andre nødder

1 flaske med flydende honning.

Hæld nødderne i et passende glas og hæld honning i glasset til nødderne er dækkede. Skru låget på og lad nødderne stå et mørkt sted indtil de skal bruges.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Froekenlerche
5 år siden

Hvor længe holder nødderne? Jeg er ved at lave en adventskalender til min mor og skal lige finde ud af, hvilken søndag jeg er nødt til at give hende dem her. Tak for dine mange hyggelige ideer.

Karina
4 år siden

Skal man gøre nået ved nødderne inden man kommer dem i honning
Tænker på at det yderste lag på nødderne godt kan være lidt bittert.
Tænker og bruge valnødder

Jane Høegh
3 år siden
Svar  Karina

Jeg hælder valnødderne i en skål med vand og salt. Lad dem stå 6 timer. Hæld vandet fra og nyt vand som så står 6 timer. Derefter skal de afdryppede nødder i ovnen på 60 grader i 6 timer, så er de ikke bitre.