Efter en stormfuld aften og nat, hvor vi blandt andet blev vækket en enkelt gang af et forrygende haglvejr, der slog mod både ruder og tag, var det jo helt mærkeligt at vågne op til en ganske stille søndag morgen. Godt nok stadigvæk med byger, hagl og slud, men det ser ud til, at stormen Egon har lagt sig og både træer og tagsten er på plads endnu, så vi er glade og tilfredse.

Jeg elsker at gøre lidt ekstra ud af vores morgenmad i weekenderne. Vi har en nogenlunde fast arbejdsfordeling, der går ud på, at Morten og Villy går en morgentur og imens jeg gør jeg morgenmaden klar. I dag blev det til spejlæg og bacon på ristet fuldkornstoastbrød, men i en lidt anderledes udformning end ellers. Jeg havde nemlig lavet små skåle af brødet vha. en muffinform og slået æggene ud heri, inden de blev bagt i ovnen og det smagte ganske enkelt forrygende.

Toastbrødet bliver knasende sprødt med en dejlig, svampet kerne af cremet æg og blødt brød og kombinationen fungerer perfekt sammen med det salte og sprødstegte bacon. Dette her kunne godt gå hen og blive en morgenmadsklassiker her i huset, for udover at smage fantastisk var faktisk også ret nemt at lave. Har man ikke en muffinform i metal, kan man i stedet lave brødskålene i små cocotter eller lign, der kan tåle at komme i ovnen.

Toastmuffins med æg og bacon.

4 stk.

4 stk. fuldkornstoastbrød

4 æg

1 pk bacon

salt og peber

Halver brødskiverne og arranger 2 halve skiver i hvert hul i en muffinform, så de danner en lille skål. Slå et æg ud i hver brødskål og sæt dem i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader til ægget er stivnet. Fordel baconskiverne på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen samtidig med æggene. Anret muffins og bacon på tallerkner, drys med salt og peber og server – gerne med tomater i skiver, agurk og peberfrugt og frisk frugt ved siden af.

Note. Det kan være lidt svært, at få de færdige muffins til at slippe muffinformen, hvis der er løbet lidt æg ud. De løsnes nemmest ved at føre en spiseske forsigtigt ned under hver muffin.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)