Ifølge ugens madplan, skulle menuen have stået på forloren hare med sauce, kartofler og bagte rodfrugter i aften, men jeg har altså været så uheldig at få lidt ondt i halsen – ikke decideret halsbetændelse og heller ikke noget der gør, at jeg bliver nødt til at hoppe i seng, men bare sådan lidt ubehag når jeg synker. Derfor har jeg lavet om på menuen, så den i stedet står på varm suppe i aften. Jeg synes nemlig ofte, at det hjælper lidt, hvis man får noget varmt at drikke og varm suppe at spise, hvis man er lidt øm i halsen.

Suppen blev en karrysuppe med kylling og ferskner – en dejlig krydret sag der er nem at lave og fyldt med gode grønsager, hvilket jo ikke er det værste, man kan få. Jeg havde heldigvis stort set alle ingredienserne til suppen hjemme, så jeg lavede den, efter at jeg kom hjem fra arbejde og nu står den på komfuret og skal bare varmes, når det bliver spisetid – nemmere kan det vist ikke blive. Forårsløgene kan man tilsætte eller lade være – jeg synes, det ser fint ud at drysse den færdige suppe med lidt grønt, så jeg kommer gerne nogle snittede forårsløg i gryden og gemmer så det grønne til drys, men hvis man ikke lige ligger inde med et bundt, så skal det ikke forhindre nogen i at lave suppen.

I morgen har jeg fri fra praktik, så både i aften og i morgen står den på varme drikke a la te og citrontoddy’er, et tørklæde om halsen og måske endda et varmt tæppe og en god bog på sofaen i aften – og mon så ikke jeg kan få jaget mit halsonde væk, inden jeg igen skal i praktik på fredag.

Karrysuppe med kylling og ferskner.

2 pers.

1 spsk olie

1 fed hvidløg, finthakket

1 løg, hakket

1 bundt forårsløg, kan udelades

200 gr kyllingefilet, skåret i små tern

2 tsk karry

1 ds hakkede tomater

1 dåse ferskner – der skal bruges 2 dl saft + 3-4 halve ferskner i tern

2 dl vand

1 bouillonterning

1 dl madlavningsfløde – kan erstattes af mælk

1 dl mælk – kan erstattes af madlavningsfløde

salt og peber

Varm olien op i en gryde og svits hvidløg, løg og forårsløg heri. Tilsæt kyllingen og lad den svitse med. Rør karry i blandingen og tilsæt hakkede tomater, 2 dl ferskensaft, vand og bouillonterning. Lad suppen komme i kog og rør derefter madlavningsfløde og/eller mælk i suppen. Varm igennem, tilsæt ferskner i tern, smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med godt brød ved siden af.

Note. Det varierer lidt, hvor meget ferskensaft og hvor mange ferskentern man ønsker i suppen. Det er en god idé at smage sig frem, så start evt. med 1,5 dl saft og tilsæt så lidt mere, hvis smagen ønskes yderligere fremhævet. Ligeså er det også forskelligt, hvor mange stykker fersken, man bryder sig om. 3-4 halve ferskner svarer nogenlunde til 1/2 dåse, men det er jo op til den enkelte, hvor mange der skal i.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)