Lækre og bløde Chokorug med hasselnødder…

20 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

De fleste af os kender vist til de lækre rugbrødsboller med chokolade og nødder fra Lagkagehuset – dem har vi i hvert fald fået øjnene op for herhjemme og navnlig Morten, fordi jeg nu engang er af den opfattelse, at pålægschokolade skal spises på franskbrød og derfor ikke falder særlig meget på halen over kombinationen af rugbrød og chokolade. Selvom jeg indrømmede, at de var lækre, da jeg endelig smagte bollerne og siden har jeg også været god til at spise min del af dem – mere hellig skal jeg trods alt ikke forsøge at gøre mig selv.

Men når nu de der chokorug er så lækre, så har jeg jo også været nødt til at eksperimentere med en hjemmelavet version – sådan er jeg vist bare skruet sammen. Så jeg søgte alle mulige steder og fik til sidst samlet alle de forskellige guldkorn til min helt egen version, som blev testet i weekenden.

Supernem og lækker dej som hævede, imens vi gik en lang tur i hundeskoven med Villy og da vi kom hjem, satte jeg dem i ovnen og så nød vi hver en lun nybagt bolle til en kop varm te, imens tusmørket langsomt kom snigende. Og nu er det altså ikke for noget, men det er lige før jeg vil påstå, at disse her er endnu bedre end dem fra Lagkagehuset. Måske er det fordi, jeg tog den allerførste bid, da bollerne var helt nybagte, lækre og lune med smeltende chokoladebidder. Måske er det fordi, det drejer sig om mine egne, hjemmelavede boller, men når man bider i sådan en lun og chokoladelækker basse, så mærker man en lille smule lykke.

Chokorug med chokolade og hassenødder.

12-14 stk.

1 hvidtøl (33 cl)

10 gr gær

1 tsk salt

100 gr rugmel

125 gr fuldkornshvedemel

150 gr hvedemel

75 gr hørfrø

75 gr solsikkefrø

3 spsk mørk sirup

150 gr mørk chokolade, grofthakket

100 gr hasselnøddeflager

Hæld hvidtøl i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, de forskellige meltyper, hørfrø, solsikkefrø, sirup og chokolade og rør det hele sammen til en klistret dej. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet til næste dag. Form dejen til 12-14 små boller med en våd spiseske og rul dem i hasselnøddeflager. Lad bollerne hæve tildækket i 2 timer. Varm ovnen op til 250 grader, sæt bollerne ind og skru straks temperaturen ned på 180 grader. Bag bollerne i 20 minutter, til de er gennembagte og lad dem afkøle på bageristen.

20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
8 år siden

*sniger lige en hånd ind på bloggen og hapser en chokorug*
Nammenam! 😀

Camilla
7 år siden

De ser så lækre ud og overhaler sikkert Lagkagehusets med flere længder

Louise
7 år siden

Hvor lang tid kan de holde sig? Skal de opbevares på køl? Kan de fryses?

Christina
6 år siden

Måske et fjollet spørgsmål, men kan man koldthæve disse?

Anne Koch
5 år siden

Skal de køleskabet til næste dag eller kan man gode bage dem samme dag?

har lige bagt en portion og de smager rigtig gode, men blev flade som en cookie og flot tunde – tror måske de har hævet for meget?

Sonja Pedersen
5 år siden

hejsa
jeg tåler ikke solsikkekerner – har du et forslag til andre kerner?
jeg har prøvet en opskrift hvor jeg skiftede solsikkekernerne ud med samme mængde chiafrø; men det blev ikke godt!
kærlig hilsen Sonja

Rikke
5 år siden

Hej.
Jeg bagte dem som der stod i opskriften, men efter 15 minutter var de helt brændte? Jeg ved ikke rigtig hvad der gik galt.
Kærlig hilsen Rikke

Lisbeth
4 år siden

Kunne man forsøge sig med surdej i stedet for gær?

Heidi
4 år siden

Vil prøve at lave disse chokorug men kunne godt tænke mig at put lidt rosiner i tror du man kan det eller tror du det bliver for sødt når der også er sirup i

Emillia
3 år siden

Hejsa, har du et forslag til hvad man kan erstatte hvidtøllen med?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)