Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Lækre snickersbidder med karamel og saltede peanuts…

4 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Forleden aften satte jeg en dåse kondenseret mælk over at koge i en gryde med vand og efter 4 timer og en afkøling natten over, havde jeg den lækreste, cremede og gyldenbrune karamel. Men det er jo efterhånden ikke nogen hemmelighed, at man kan lave karamel ved at koge en dåse kondenseret mælk.

Hvad jeg derimod ikke har prøvet tidligere, er at sammensætte karamellen med mørk chokolade, nougat og saltede peanuts til noget nær verdens bedste hjemmelavede Snickers. Og jo, det er januar og mange af os prøver at spise sundere, men jeg bliver nu aldrig en af dem, der helt kan give afkald på visse, udvalgte fødevarer som fx sukker, for hold nu op hvor smager det her godt – så hellere spise lidt flere grønsager til aftensmad og gå en lang tur med Villy 😉

Kombinationen af god, mørk chokolade og blød nougat, den søde karamel og de saltede peanuts er fuldstændig uovertruffen og når det så oven i købet er relativt simpel at lave, så er der godt nok grobund for hjemmelavet lørdagsslik i fremtiden. Ideen kommer så, vidt jeg husker, fra et gammelt madblad, som jeg bladrede i et eller andet sted på et tidspunkt, men jeg kunne altså kun huske fremgangsmåden, ikke målene på ingredienserne. Faktum er dog, at det lykkedes at lave snickersbidderne, og det endda med stor succes, så selvfølgelig skal I ikke snydes for resultatet.

Jeg skal i aftenvagt i min praktik i dag, ligesom jeg også var i går. Virkelig hyggelig aftenvagt for øvrigt, hvor vi spiste medisterpølse med stuvet hvidkål og efterfølgende samlede nogle af beboerne foran fjernsynet, hvor vi så den spændende håndboldkamp mellem Danmark og Tyskland. Derfor er jeg heller ikke hjemme, når Morten kommer fra arbejde ved 17-tiden, men jeg har stillet en tallerken med snickersbidder til ham i køleskabet som en overraskelse og mon ikke de falder i god jord? Han har godt vist, at jeg eksperimenterede med noget chokolade med karamel og peanuts, men jeg tror ikke helt, han har haft en idé om, hvordan det skulle ende, så jeg glæder mig til at overraske ham med resultatet.

 

 

Jeg brugte kun ca. halvdelen af dåsen med karamel, for ellers ville det blive en alt for stor portion snickersbidder, men da karamellen skal koges i dåsen, kan man jo dårligt lave en mindre portion. Hvis man vil undgå spild, kan man lave en dobbelt portion Snickers og dermed få brugt alt karamellen, eller også kan man gemme resten i køleskabet. Jeg har planer om, at den sidste halvdel af min karamel skal bruges som fyld i fastelavnsboller med flødecreme og flødeskum – en karamel fastelavnsbolle lyder da ikke helt ringe 🙂

Snickersbidder med karamel og peanuts.

1 ds kondenseret mælk

100 gr blød nougat

150 gr mørk chokolade – gem 50 gr til pynt

1 dl saltede peanuts

Kog den kondenserede mælk til karamel ved at stille dåsen i en gryde, dække den til med koldt vand og bringe den i kog. Dåsen skal ikke åbnes. Lad dåsen koge i 4 timer, så den bliver til lækker, gylden karamel. Hæld lidt vand i gryden engang imellem, så gryden ikke koger tør – så kan dåsen eksplodere. Lad dåsen køle helt af, gerne til dagen efter, inden den åbnes og karamellen hældes ud i en skål og røres igennem. Smelt 100 gr chokolade og nougat over vandbad og hæld det i en form (ca. 10 x 10 cm) foret med bagepapir. Lad chokolade-nougat blandingen stivne, og fordel herefter et tyndt lag karamel ovenpå chokoladepladen. Drys med saltede peanuts og tryk dem let ned i karamellen. Smelt de resterende 50 gr chokolade over vandbad og hæld den i et fint krussedulle mønster ovenpå de saltede peanuts. Lad det hele stivne i køleskabet og skær derefter pladen ud i små, mundrette firkanter. Opbevar på køl.

 

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie
9 år siden

Hold da fast det ser lækkert ud. Det må jeg vist få prøvet af. Alle ingredienser er i huset og den kondenserede mælk er kogt og klar. Jeg koger gerne 7 når jeg alligevel er i gang. Det er præcis hvad der kan være i gryden. Og det skal jo kun simre, så med låg på har jeg aldrig haft brug for at fylde mere vand på. Når halvdelen af tiden er gået, slukker jeg og lader dem stå i vandet. Når de 4 timer er gået, hælder jeg koldt vand på, så kogningen slutter, ellers kan de godt få for meget.

Køkkenuret kalder, jeg er igang med knækbrød m. fennikelfrø og prøver at lave nogle a’la Urtekrams gourmet knækbrød.
Kh.
Anne-Marie

Piskeriset
9 år siden

Ved du hvad? Jeg nupper også lige en af disse! 😀 😀
*elsker peanuts og chokolade*