Så indhentede hverdagen os igen og efter uger med fester og gæster, vi var gæsterne i de fleste tilfælde, har vi nu igen benene plantet solidt i de hjemlige gryder. Januar er nærmest pr. definition en sundheds- og spare måned. Sundheden synes jeg kommer helt naturligt, for jeg kan nærmest mærke, hvordan min krop skriger på frugt, grønsager og lettere retter, efter den lidt mere fede og festlige mad, som er blevet serveret henover julen og nytåret.

Spare måneden kommer dog på ingen måde til at påvirke madplanen, idet alle de penge vi bruger på mad er iberegnet vores budget, så hip hurra for madkontoen der gør, at vi har det samme beløb til rådighed at købe madvarer for hver måned. Ellers ville bloggen måske også blive en noget tynd omgang i visse måneder.

 

 

Madplan uge 2.

MandagRodfrugtpizzaer med rød pesto, lufttørret skinke og rucola. Let og lækkert og så er det jo med at udnytte rodfrugterne på så mange forskellige måder som muligt her henover vinteren, hvor de er i sæson og er store, flotte og ikke mindst billige.

Tirsdag – For et par dage siden, fik jeg lige klaret vores aftensmad for tirsdag aften – vi blev nemlig inviteret over til vores gode venner at spise. Vi har normalt en lille “hverdags-madklub” sammen – det fungerer rigtig fint, fordi vi kun bor et par huse fra hinanden, men klubben har holdt en lille pause her henover jul og nytår, så nu er det på tide at komme i gang igen.

Onsdag – Karrysuppe med kylling og ferskner. Der er også en variant med rejer, men jeg foretrækker kylling. Jeg lavede engang imellem suppen, imens vi boede i Århus, men det er ved at være flere år siden, at vi sidst har fået det og det smager jo godt. Jeg køber en stor pakke kylling, så der også er til torsdag.

TorsdagKylling i karry-mango sauce med ris og dampet grønt til. En nem og lækker ret, der kan laves på relativt kort tid og som altid smager dejligt og giver varmen.

FredagHjemmelavede stjerneskud med stegte rødspættefilet’er, rejer og masser af grønt. En lille glas hvidvin ved siden af, så er weekenden vist skudt i gang med maner.

Lørdag – Jeg har bestemt mig for at lave hjemmelavede forårsruller. Noget jeg ikke rigtigt har gjort det i tidligere, men jeg glæder mig til at prøve det. Jeg regner med at lave en stor portion fyld til rullerne på hakket oksekød, strimlet hvidkål, løg, gulerødder mm og så krydre det med karry og chili. Selve rullerne bliver lavet på filodej, som bliver rullet sammen om fyldet, bagt sprøde i ovnen og serveret med soja. Der bliver en ret stor og mættende portion fyld, når der både tilsættes hvidkål, løg og gulerødder, så halvdelen af det hakkede oksekød gemmes til kødsauce til søndagens kartoffel lasagne.

SøndagCremet kartoffel lasagne med kødsauce. En af de vinterklassikere, der bare går igen og igen her i huset. Her er virkelig tale om comford food når det er bedst og så smager det fantastisk. Desuden giver det gerne nogle rester til madpakkerne og det er jo altid rart.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)