Uge 3 (og 4) betyder praktik for mit vedkommende, hvilket absolut er en fordel, fordi jeg så ikke skal køre til Haderslev hver morgen, men kan nøjes med at køre 3 kilometer her i Vejle. Det betyder dog også, at jeg er træt på en anden måde, når jeg kommer hjem om eftermiddagen, fremfor når jeg går i skole, hvilket afspejler madplanen, som ikke bliver specielt eksperimenterende i denne uge. Det må gerne være gammelkendte klassikere, som jeg ved fungerer.

Den første halvdel af ugen er Morten desuden i København for at arbejde og Villy og mig har fået lov til at komme i pension hos mine forældre på den anden side af gaden. Det er lidt hyggeligt, at “blive passet” og have nogen at spise sammen med,  i stedet for at være alene og så hører jeg heller ikke “underlige lyde” om natten 😉

I uge 3 har jeg fortsat fokus på at overholde mit nytårsfortsæt om, at vi skal spise mere grønt til ALLE måltiderne. Når vi kommer lidt længere hen på året, bliver det nemmere, fordi der er mange flere grønsager, der kommer i sæson, men som det ser ud nu, gælder det om at være kreativ, med de grønsager der er og det betyder blandt andet kål og rodfrugter i massevis og gerne serveret på lidt spændende måder, så vi ikke når at køre helt trætte i eksempelvis bagte rodfrugter.

 

 

Madplan uge 3.

Mandag – Nem og lækker aftensmad. Gode oste, hjemmebagt brød, knækbrød, kiks, frugt og grønsagsstave ved siden af. Nippemad på den hyggelige måde. Godt ostehaderen Morten er i København 🙂

Tirsdag – Efter flere dage med regn, rusk, blæst og storm er det rart med en portion hjemmelavet suppe at varme sig på. Jeg tror, vi skal have en omgang hjemmelavet og dejlig krydret tomatsuppe – evt. med nogle hjemmebagte horn med skinke og ost ved siden af.

Onsdag – Forloren hare – en rigtig efterårs- og vinterret, som jeg af en eller anden grund aldrig nogensinde har fået på bloggen. Til gengæld er det en af favoritterne herhjemme, så nu skal det være. Klassisk tilbehør i form af sauce, kartofler og ribsgele samt lidt bagte rodfrugter, som hygger i ovnen samtidig med haren.

TorsdagTærte med kylling, bacon, spidskål og æbler. Fyldet bliver, om ikke nøjagtigt det samme, så i hvert fald kraftigt inspireret af en tærte, som jeg bagte i efteråret. Desuden plejer der at blive et par stykker til overs, som vi kan få med på madpakken dagen efter.

Fredag – Fredag betyder weekend og den skal fejres med en hjemmelavet focaccia pizza med en tyk og lækker bund og fyld af pepperoni, mozzarella og tomat. Udover at være superlet at lave, er det virkelig pizza på den gammeldags måde, der minder mig om min mors hjemmelavede pizza’er, da jeg var lille. Det grønne tilbehør bliver grønsagsstave og måske en lækker hjemmelavet dip eller humus.

Lørdag – Vi har en rest chili con carne fyldt fra forrige uge. Den ryger i 2 kæmpe store, bagte kartofler med salatfyld lørdag aften – total yndlings restemad 🙂

Søndag – Søndag er oftest en hygge og dasedag, hvor jeg enten bruger rigtig meget tid i køkkenet eller springer lidt lettere over det hele og tilbereder en eller anden form for comford food. Denne søndag, hvor jeg lader op til endnu en praktikuge i uge 4 står menuen på gnocchi a la “mac n’ cheese” – måske ikke ligefrem en velkendt italiensk klassiker – nok mere Italien møder USA, men ikke desto mindre smager det skønt og er nemt at lave. En blandet grøn salat kommer til at udgøre tilbehøret.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)