Så fik vi taget hul på uge 4 og det betyder selvfølgelig også en ny madplan her på bloggen. Denne uge er jeg dog lidt forsinket, så jeg har først fået blogget om ugens mad i dag, selvom madplanen jo egentlig plejer at ligge klar på bloggen fra mandag, men det der praktik og det virkelige liv tager indimellem ret meget af ens tid.

I uge 4 er der fortsat fokus på mere grønt til alle måltider – det er jo efterhånden blevet et helt mantra, som jeg går og messer for mig selv, men det er også nu, at man for alvor skal hanke op i sig selv, hvis nytårsfortsætterne ikke bare skal løbe ud i sandet. Det er nu, hvor den første iver og motivation har lagt sig og dagligdagen for alvor begynder at indfinde sig, at der skal holdes fast, så de gode, nye tiltag fortsætter og langsomt går over og bliver vaner – derfor knaser vi videre på alle grønsagerne.

 

 

Madplan uge 4.

Mandag – Helt klassisk lasagne med grønsager i, serveret med blandet salat og et færdigkøbt hvidløgsflute – ikke så meget pjat der.

TirsdagPasta med grønærte-citron pesto. En nem og hurtig, vegetarisk ret som smager forrygende med friskbælgede ærter, men som også sagtens laves med frosne, optøede ærter. Vi spiser sent, for jeg skal deltage i aftensmaden i min praktik, så det skal være nem aftensmad.

OnsdagTunfrikadeller med løg og hvidløg. Ovnristede kartofler og rodfrugter eller bønnefritter ved siden af og så en god, hjemmelavet dressing til at dyppe i.

Torsdag – Vi skal have et vennepar over og spise og for at være helt ærlig, så har jeg ikke besluttet mig for menuen endnu. Men mon ikke jeg finder på et eller andet inden torsdag og ellers må vi jo en tur forbi en pølsevogn 😉

Fredag – Vi tager hul på weekenden med en portion fully loaded hasselback potatoes, som snildt kan gøre det ud for en hovedret, hvis der serveres lidt grønt ved siden af, fx en lækker blandet salat. Hvis ikke man kan få fat i store bagekartofler, skal man nok beregne 2-3 kartofler pr. mand afhængigt af kartoflernes størrelse.

Lørdag – Det er virkelig længe siden, at vi har fået tacos, så det tror jeg vi skal have lørdag aften. Evt. som tacosalat i en sprød tortillakurv, men ellers bare helt traditionelt i skaller eller måske serveret i bløde tortillapandekager.

Søndag – Tyrkisk brød med sprøde, hjemmelavede falafler, blandet salat og creme fraiche dressing. Rigtig søndags mad og hygge mad, men på den hjemmelavede måde.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)