Selvom vi jo ikke ligefrem oplever kuldegrader, isvinter og snestorme for tiden, så er vi stadigvæk i januar og det betyder, at man godt kan få både kolde fingre og røde kinder efter en god gåtur. Ofte går vi en god lang tur med Villy om eftermiddagen, når Morten har fået fri fra arbejde, hvis vejret ikke er alt for træls, for Villy har besluttet, at man ikke gå ud, når det regner.  Og når vi kommer hjem igen, er det noget så dejligt med et glas “et eller andet” at varme sig på, inden man skal i gang med tilberedning af aftensmaden, fx en skøn varm og krydret æbledrik.

Nogle gange tager jeg faktisk også glasset med æbledrik – eller hvad det nu kunne være – med mig i køkkenet. Jeg synes, det er lidt hyggeligt at have noget, som jeg kan gå og nippe af, imens jeg snitter, hakker og rører. Men det er nu også rart bare at synke ned i sofaen og nyde tusmørket, der kommer snigende, duften af de mange hyacinter og alle de tændte stearinlys. Det giver en helt utrolig afslappethed at mærke den varme drik i hele kroppen, så man falder helt til ro og lader dagens indtryk og oplevelser indprinte sig.

Denne her æbledrik er som udgangspunkt alkoholfri, så den kan nydes af både børn og voksne. Ønsker man at tilsætte alkohol, så den minder en smule mere om varm, hvid æblegløgg, så kan man tilsætte hvidvin og sukker efter smag, når drikken har trukket færdig i gryden og inden den varmes op igen. Lidt rom eller vodka er også en mulighed, men til daglig drikker vi den nu bare som den er, brygget på en god æblemost.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Æbledrik - varm og krydret

Trækketid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 glas
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 1 liter god æblemost
  • 1 usprøjtet appelsin (skåret i tynde siver)
  • 3 tørrede kanelstænger
  • 4 cm frisk ingefær (skrællet og skåret i tynde skiver
  • 5 hele nelliker

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og lad drikken trække i 15-30 minutter.
  • Varm drikken op igen, si den og server den rygende varm.

Noter

I stedet for frisk ingefær, kan man bruge ½-1 tsk stødt ingefær efter smag. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)