Varm krydret æbledrik…

3 kommentarer
Drikke
Gå direkte til opskriften

Selvom vi jo ikke ligefrem oplever kuldegrader, isvinter og snestorme for tiden, så er vi stadigvæk i januar og det betyder, at man godt kan få både kolde fingre og røde kinder efter en god gåtur. Ofte går vi en god lang tur med Villy om eftermiddagen, når Morten har fået fri fra arbejde, hvis vejret ikke er alt for træls, for Villy har besluttet, at man ikke gå ud, når det regner.  Og når vi kommer hjem igen, er det noget så dejligt med et glas “et eller andet” at varme sig på, inden man skal i gang med tilberedning af aftensmaden, fx en skøn varm og krydret æbledrik.

Nogle gange tager jeg faktisk også glasset med æbledrik – eller hvad det nu kunne være – med mig i køkkenet. Jeg synes, det er lidt hyggeligt at have noget, som jeg kan gå og nippe af, imens jeg snitter, hakker og rører. Men det er nu også rart bare at synke ned i sofaen og nyde tusmørket, der kommer snigende, duften af de mange hyacinter og alle de tændte stearinlys. Det giver en helt utrolig afslappethed at mærke den varme drik i hele kroppen, så man falder helt til ro og lader dagens indtryk og oplevelser indprinte sig.

Denne her æbledrik er som udgangspunkt alkoholfri, så den kan nydes af både børn og voksne. Ønsker man at tilsætte alkohol, så den minder en smule mere om varm, hvid æblegløgg, så kan man tilsætte hvidvin og sukker efter smag, når drikken har trukket færdig i gryden og inden den varmes op igen. Lidt rom eller vodka er også en mulighed, men til daglig drikker vi den nu bare som den er, brygget på en god æblemost.

Ingen bedømmelser

Æbledrik - varm og krydret

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Trækketid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 glas

Ingredienser

  • 1 liter god æblemost
  • 1 usprøjtet appelsin (skåret i tynde siver)
  • 3 tørrede kanelstænger
  • 4 cm frisk ingefær (skrællet og skåret i tynde skiver
  • 5 hele nelliker

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og lad drikken trække i 15-30 minutter.
  • Varm drikken op igen, si den og server den rygende varm.
I stedet for frisk ingefær, kan man bruge ½-1 tsk stødt ingefær efter smag. 
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sysleren
8 år siden

Det er da en varm drik lige efter mit hjerte. Det er bare så rart med et par alternativer til den sædvanlige te eller kaffe.

Annika
7 år siden

Nok er det nu februar (yeps, jeg er lige kommet så langt i feeds fra juleferien).. men kulden udenfor er der jo stadigvæk.. Overvejer om der ikke skal laves et glas i denne uge, når jeg har brugt en hel dag udenfor, forhåbenligt i tørvejr 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)