Selvom vi jo ikke ligefrem oplever kuldegrader, isvinter og snestorme for tiden, så er vi stadigvæk i januar og det betyder, at man godt kan få både kolde fingre og røde kinder efter en god gåtur. Ofte går vi en god lang tur med Villy om eftermiddagen, når Morten har fået fri fra arbejde, hvis vejret ikke er alt for træls, for Villy er bange for regn og når vi kommer hjem er det dejligt med et glas “et eller andet” at varme sig på, inden man skal i gang med tilberedning af aftensmaden.

Nogle gange tager jeg faktisk også glasset med mig i køkkenet – jeg synes, det er lidt hyggeligt at have noget, som jeg kan gå og nippe af, imens jeg snitter, hakker og rører, men det er nu også rart bare at synke ned i sofaen og nyde tusmørket der kommer snigende, duften af de mange hyacinter og alle de tændte stearinlys. Det giver en helt utrolig afslappethed at mærke den varme drik i hele kroppen og hvordan man bare falder ned og lader dagens indtryk og oplevelser falde til ro.

 

 

Æbledrikken er som udgangspunkt alkoholfri, så den kan nydes af både børn og voksne. Ønsker man at lave den om, så den minder en smule mere om varm, hvid æblegløgg, så kan man tilsætte lidt hvidvin og sukker efter smag, når drikken har trukket færdig og inden den varmes op igen. Men til daglig drikker vi den nu bare som den er, brygget på en god æblemost.

Varm krydret æbledrik.

2 glas.

½ liter god æblemost

1/2 økologisk appelsin i skiver

2 stænger kanel

2 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver – eller 1/4 tsk stødt ingefær

2-3 nelliker

Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad drikken trække i 15-30 minutter. Varm igen op og server rygende varm.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)