Nogle gange er det rart at kunne fremtrylle en lækker og velsmagende kage, der får hele huset til at dufte af sødme og hygge, men med et minimum af arbejde og ingredienser. På sådanne dage laver jeg fx en bagt æblekage med makroner. En skøn kage der kun kræver 7 ingredienser, hvoraf de fleste er nogle, man ofte har liggende i køkkenet i forvejen. Ren win win.

Se også – Pærekage med makroner I Bagte æbler I Gammeldags æblekage med flødeskum

Bagt æblekage med makroner.

En bagt æblekage med makroner er ikke sådan en smuk og elegant kage, der kræver fingersnilde og tålmodighed. Det er derimod en rigtig regnvejrs- og søndags-hygge-kage, der skal serveres for dem, man holder af. Lun og helst i store stykker med en klat creme fraiche, flødeskum eller vanilje is på toppen. Og gerne i følgeskab med varm te eller kaffe og tændte stearinlys.

Jeg er ret glad for modspillet imellem den søde kage og syrlig creme fraiche. Morten er dog på ingen måde begejstret for creme fraiche. Derfor har vi fundet frem til et kompromis, der går ud på, at vi spiser vanilje creme fraiche til kagen. Det er creme fraiche, som røres sammen med vaniljepulver eller vaniljesukker og et nip sukker efter smag og behag. Og så er alle glade.

Bagt æblekage med makroner
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Æblekage (bagt) med makroner

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 3 æbler
  • 5 æggehvider
  • 50 gr sukker
  • 125 gr smeltet smør
  • 50 gr hvedemel
  • 250 gr makroner (knuste)
  • evt. perlesukker til pynt

Fremgangsmåde

  • Skræl evt. æblerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Kom æggehviderne i en skål og pisk til de er helt stive.
  • Tilsæt herefter sukker og pisk igen til en blød og luftig marengsmasse.
  • I en anden skål blandes smeltet smør, hvedemel og knuste makroner. Makroner knuses nemmest ved at komme dem i en stor frysepose og køre en kagerulle et par gange over posen.
  • Hæld marengsmasse og æblestykker i makrondejen og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke slås ud af marengsmassen.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) evt. foret med bagepapir i bunden. Pynt evt. med lidt perlesukker på toppen.
  • Bag kagen ved 160 °C (alm ovnfunktion) i ca. 60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Afkøl kagen og server den lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
  • Kagen er bedst, når den er relativt nybagt. Bliver der rester, kan de dog sagtens gemmes til dagen efter. Kagen kan desuden fryses.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)