Bagt æblekage med makroner – nem opskrift.

14 kommentarer
Kager, Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Nogle gange er det rart at kunne fremtrylle en lækker og velsmagende kage, der får hele huset til at dufte af sødme og hygge, men med et minimum af arbejde og ingredienser. På sådanne dage laver jeg fx en bagt æblekage med makroner. En skøn kage der kun kræver 7 ingredienser, hvoraf de fleste er nogle, man ofte har liggende i køkkenet i forvejen. Ren win win.

Se også – Pærekage med makroner I Bagte æbler I Gammeldags æblekage med flødeskum

Bagt æblekage med makroner.

En bagt æblekage med makroner er ikke sådan en smuk og elegant kage, der kræver fingersnilde og tålmodighed. Det er derimod en rigtig regnvejrs- og søndags-hygge-kage, der skal serveres for dem, man holder af. Lun og helst i store stykker med en klat creme fraiche, flødeskum eller vanilje is på toppen. Og gerne i følgeskab med varm te eller kaffe og tændte stearinlys.

Jeg er ret glad for modspillet imellem den søde kage og syrlig creme fraiche. Morten er dog på ingen måde begejstret for creme fraiche. Derfor har vi fundet frem til et kompromis, der går ud på, at vi spiser vanilje creme fraiche til kagen. Det er creme fraiche, som røres sammen med vaniljepulver eller vaniljesukker og et nip sukker efter smag og behag. Og så er alle glade.

Ingen bedømmelser

Æblekage (bagt) med makroner

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 3 æbler
  • 5 æggehvider
  • 50 gr sukker
  • 125 gr smeltet smør
  • 50 gr hvedemel
  • 250 gr makroner (knuste)
  • evt. perlesukker til pynt

Fremgangsmåde

  • Skræl evt. æblerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Kom æggehviderne i en skål og pisk til de er helt stive.
  • Tilsæt herefter sukker og pisk igen til en blød og luftig marengsmasse.
  • I en anden skål blandes smeltet smør, hvedemel og knuste makroner. Makroner knuses nemmest ved at komme dem i en stor frysepose og køre en kagerulle et par gange over posen.
  • Hæld marengsmasse og æblestykker i makrondejen og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke slås ud af marengsmassen.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) evt. foret med bagepapir i bunden. Pynt evt. med lidt perlesukker på toppen.
  • Bag kagen ved 160 °C (alm ovnfunktion) i ca. 60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Afkøl kagen og server den lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
  • Kagen er bedst, når den er relativt nybagt. Bliver der rester, kan de dog sagtens gemmes til dagen efter. Kagen kan desuden fryses.
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Malene Kragh
5 år siden

Kan man bruge friske pærer istedet for æbler? ?

Bente
4 år siden

Lyder lækkert, men også sødt. Mon makronerne kan erstattes af andet f.eks. Tvebakker?

Annette green
4 år siden

Kan den fryses?

Uschi
4 år siden

Jeg prøvede opskriften, og kagen smagte fantastisk (den forsvandt som dug for solen på få minutter). Men jeg er i tvivl om, hvor længe den skal bage. Du skriver 1 time. Hos mig fik den en time og et kvarter. Men den var fortsat meget våd indeni. Er det meningen, den skal være det? Tricket med at tjekke, om der bliver noget siddende på en strikkepind, man stikker ned, virker i hvert fald ikke …

Inger Gadeberg
4 år siden

Hej 🙂
Hvad gør jeg med de overskydende æggeblommer ?
Kh og tak for gode opskrifter
Inger

Rikke
3 år siden

Kan man lave den nogle timer i forvejen. Sådan at at dejen kommer i springformen og så står på køl indtil den skal i ovnen?

Malene Kragh
2 år siden

Har undret mig et par gange over hvorfor ovnvarme og ikke varmeluft? 🤔😇

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)