Så nåede vi vejs ende på januar – den nok mest udskældte måned i hele året og vi kan nu glæde os til en lille, kort måned på sølle 28 dage og så er vinteren officielt slut og foråret begynder. Men selvom februar ikke er særlig lang og nærmest kan betegnes som “et bump” på vejen, så skal den absolut ikke forbigås i stilhed, for ligesom alle de andre måneder, så rummer også februar mange dejlige begivenheder og rare oplevelser, som jeg vil glæde mig til…

I februar glæder jeg mig til –

– At vi når fastelavn, hvor jeg vil bage hjemmelavede fastelavnsboller, præcis som jeg plejer. Jeg bager gerne almindelige, gammeldags fastelavnsboller med creme og marcipan som en optakt til fastelavn, men når vi kommer til selve fastelavn, laver jeg en portion a la bagerens fastelavnsboller med flødeskum, creme og hindbær.

– At gå lange ture med Villy og se hvordan små forårsbebudere som vintergækker og erantis begynder at titte frem rundt omkring i haverne.

– At tænde masser af stearinlys i “den blå time” når tusmørket falder på. Stearinlys tænder jeg hele året, men det er ligesom om, at de kommer lidt mere til sin ret om vinteren og så elsker jeg stearinlys i den mørke tid.

– At få købt mig en saftpresser eller juicer (langt om længe) og lave en masse skøn juice af frisk frugt og grønt, fyldt med vitaminer, som kan holde vinterforkølelser og tendens til sygdom på afstand. Endnu har vi ikke været ramt og jeg gætter på, at det til dels skyldes de mange grønsager, som vi spiser pga. mit nytårsfortsæt om mere grønt til alle måltider, men nogle gange ville det nu være rart, bare at kunne drikke sine grønsager.

– At fylde stuerne med forårsblomster i skåle og krukker – små påskeliljer, krokus og grene i vaser. Jeg elsker at fylde blomster og grene i vaser – ikke mindst efter Morten forærede mig en smuk, lyserød Lyngbyvase i julegave 🙂

– At Morten og jeg skal fejre Valentins Dag d. 14. februar. Og jo, det er en amerikansk skik og nej, den har ingen danske rødder og hvad så? Jeg synes, at det er så sød en tanke, at man har en hel dag, hvor man kan fejre hinanden og til dem som mener, at de hellere vil have spontane gaver og forkælelse fremfor en eksakt dag, vil jeg sige, at jeg ikke kan forstå, at man ikke kan få både og? Og ellers må jeg jo dække mig ind under, at vi nok er sådan en slags skabsamerikanere med alle vores New Yorker ture 😉 Under alle omstændigheder skal vi ud at spise og mon jeg ikke også finder på lidt dessert – sidste år bagte jeg denne her lækre Valentins kage med lækker, mørk chokoladebrownie og hindbærmousse og året inden, var det små hjertekager.

– At nyde den sidste tid med vintermad og simreretter. Lige om lidt kommer foråret og det betyder friske, nye råvarer, så selvom vi måske efterhånden er ved at have spist vores del af rodfrugter og lign. så er det med at udnytte dem, imens vi har chancen. De kommer først igen til oktober/november.

– At spise masser af kæmpe store, søde og saftige appelsiner. Det er lige nu, at de er allerbedst og desuden nemme at skrælle. Resten af året gider jeg ikke rigtigt spise appelsiner, men i slutningen af januar og i februar, der er der virkelig noget ved det og jeg kan slet ikke få nok. Vi spiser gerne et par stykker hver aften – skrællet, delt i både og anrettet på en tallerken er det virkelig noget af det allerbedste.

– At spise en helt masse lækre pandekager på “pandekagedagen”, der i år falder på tirsdag d. 17. februar. Pandekagedagen er en ældgammel skik og går helt tilbage til dengang, man fastede mellem fastelavn og påske. Under fasten måtte man ikke spise søde sager, æg, hvidt mel og mælk, derfor skulle alle disse ting udryddes inden fasten og hvad var vel mere oplagt, end at bage en ordentlig stak pandekager? Dagen som også var kendt som “hvide tirsdag” pga. råvarernes farve falder altid på den første tirsdag efter fastelavn.

– At nyde en uges vinterferie i uge 7. Morten har ikke ferie, så jeg er helt alene hjemme sammen med Villy, men det gør slet ikke noget. Ugen skal bruges på lyst-læsning, langsomme morgener med lækker morgenmad, køkkenprojekter af den gode slags og måske vi finder på et eller andet i weekenderne, hvor Morten har fri, fx en tur til Vestkysten med en god gåtur og frokost.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)