Sådan en lækker, luftig og let smørglinsende omelet med ost i midten og tomater ved siden af, er altså ikke det værste man kan få til morgenmad, frokost eller aftensmad for den sags skyld.

Jeg har jo dårligt kunnet stå eller gå pga. smerter i lænden i de sidste par dage, men mad skulle jeg jo have på den ene eller den anden måde og lige præcis en omelet, der stort set passer sig selv på panden, viste sig at være genial. Jeg fyldte den med lidt revet ost og stegte en tomat i tern ved siden af, men det perfekte ved omeletter er jo netop, at man kan komme lige præcis det fyld i, som man bedst kan lide, eller som man tilfældigvis har liggende i køleskabet, hvorfor omeletter også er perfekt restemad – enten til morgen, frokost eller aftensmad.

Vi havde heldigvis lidt sprødstegt, lufttørret skinke i køleskabet, en rest fra forleden dag, som jeg spiste til omeletten, så det skulle jeg ikke bakse med i min lettere handicappede tilstand, men hvis ikke man er fyldt op med smertestillende piller og temmelig dopet, så rager det jo ikke vidt, lige at stege et par skiver skinke eller bacon. Nylavet cafe latte i en stor kop, denne her anretning på en bakke og så var det ellers tilbage i sofaen, hvor jeg har siddet i et par dage med en ordentlig stabelfuld puder i ryggen.

 

 

Heldigvis går det bedre i dag, jeg kan efterhånden næsten gå oprejst, men det har også “kostet” et par skoledage – det er heldigvis ikke så meget, jeg er gået glip af, da lærerne åbenbart stort set alle er syge for tiden og timerne bliver aflyst i en lind strøm. I morgen er vi fx gået fra 8 lektioner til 4 – resten er simpelthen aflyst, så mon ikke jeg “overlever” at sidde på en skolestol med en pude i ryggen fra 8.15-11.45?

Omelet med ost, grillede tomater og sprødstegt skinke.

3-4 skv. lufttørret skinke

2 æg

1/2 dl mælk

lidt salt

1 lille tsk smør

1-2 spsk revet ost

1 stor, moden tomat, skåret i grove tern

Læg skinkestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 10-12 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde. Imens piskes æg, mælk og salt godt sammen med et piskeris. Kom lidt smør på en pande og varm den op. Når smørret bruser, hældes æggemassen på panden og får lov til at passe sig selv, til den er næsten stivnet. Fordel revet ost på den ene halvdel af omeletten og fold den anden halvdel over osten vha. en palet, så omeletten bliver halvmåneformet. Skub omeletten over i den ene halvdel af panden og steg tomaterne i et par minutter på den anden halvdel. Krydr tomaterne med salt og peber og server omelet og tomater sammen med den sprøde skinke.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)