Jeg kan lige så godt skynde mig at få det fortalt med det samme – sidste uges madplan bød jo på en del lette retter, fordi jeg skulle til modul afslutning, hvilket jeg var i fredags og jeg endte med et 12-tal, så det kunne jo ganske enkelt ikke være gået bedre. Faktisk er vi til modul afslutning hver 10. uge på mit studie, eller hvad der svarer til 4 gange om året, men det bliver bare aldrig hverdag at gå til prøver og derfor var en del af sidste uge afsat til læsning, skrivning og repetition og så altså nem aftensmad.

Denne her uge byder derimod på opstart af Modul 7 og i næste uge har jeg vinterferie fra skolen, så det er jo lutter gode ting. Til gengæld skal jeg i dén grad tilbage på sporet, hvad angår mit nytårsfortsæt om mere grønt til alle måltider. Jo, vi spiste en del frugt og grønt i sidste uge, men det var i den mere lette genre og det blev desuden udeladt en smule til morgenmad, så nu er det tilbage i den efterhånden vante gænge.

Overvejer også så småt at anskaffe mig en juicer – indimellem er det alt andet lige nemmere at drikke sine grønsager om morgenen og mit eneste modargument mod en juicer er efterhånden, om jeg mon vil få den brugt nok? Jeg har ligesom ikke brug for flere maskiner, der kan fylde og samle støv på hylderne 🙂

Og så til ugens madplan.

 

 

Madplan uge 6.

MandagMajspandekager med oksekøds og hvidkålsfyld. Fyldet varieres fra gang til gang, i denne uge bliver det hakket oksekød, løg, strimlet hvidkål, revne gulerødder og masser af krydderier.

TirsdagStegt rødspætte, enten hel eller som filet, det afhænger lidt af udvalget. Dertil persillesauce og kogte og pillede kartofler.

Onsdag – Jordskokkerne i mine forældres have vælter frem og det er bare med at få spist så mange som muligt af de lækre basser. Jordskok-kartoffelsuppe med persillepesto er en vinter-favorit suppe her i huset. Jeg regner med at bage et lynhurtigt og super nemt focaccia med rosmarin og havsalt til suppen.

Torsdag – Vi skal spise hos et vennerpar – glæder mig til at se, hvad de har fundet på 🙂

Fredag – Vi skal fejre, at i hvert fald jeg har fået vinterferie. Et par gode bøffer, en eller anden form for sauce, ristede kartofler og så skal jeg prøve at lave en portion broccolifritter, som eftersigende skulle være ligesom de berømte bønnefritter, bare lavet på broccoli i små buketter, der bages sprøde og lækre i ovnen med salt og olie.

LørdagPulled chicken burgere med coleslaw – så får jeg også brugt resterne af hvidkålshovedet fra mandagens pandekager. Serveret i mine hjemmebagte burgerboller og fritter af rodfrugter og aioli ved siden af.

Søndag – Vi skal til hundemesse i Fredericia sammen med et vennepar, så aftensmaden må gerne være lidt nem at gå til. Fuldkornstærte med forårsløg, ærter og skinke. Lidt blandet salat ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)