Uge 7 er en lille smule anderledes, end ugerne plejer at være, for uge 7 betyder vinterferie. Og nej, vi har hverken skiture (ingen af os står på ski) eller andet vinterferie-præget på programmet, men jeg har fri og det skal nydes. Det betyder også, at jeg er i humør til at hygge lidt, både når det kommer til mine feriedage herhjemme sammen med Villy, hvor jeg allerede i dag har linet op med bløde tæpper og en god bog, men også når det kommer til ugens madplan. Maden i denne her uge må godt være lidt hyggelig – uden at den dermed behøver at blive mere usund eller noget i den retning.

Derudover skal jeg selvfølgelig have bagt fastelavnsboller på søndag, hvor det er fastelavn og så må vi jo ikke glemme Valentines Day lørdag aften, hvor vi skal ud at spise, men hvor jeg også synes, vi skal have lidt sødt, når vi kommer hjem.

 

 

Madplan uge 7.

Mandag – Morten arbejder måske lidt sent pga. ferie på arbejde. Jeg har stegt en portion sprøde og lækre, saltede kyllingelår, som vi skal have et par stykker af til aften sammen med en løgtærte og lidt blandet grønt. Resten spiser vi til frokost, dvs. Morten får dem med i sin madpakke i løbet af ugen. Jeg elsker at få et kyllingelår med i madpakken – det minder mig sådan om sommer, picnic og udflugter.

Tirsdag – Jeg tænker umiddelbart fiskefrikadeller på laksefars, store kartoffelbåde i ovnen, rørt remoulade lavet på halv creme fraiche, halv remoulade og grofthakkede kapers og så måske lidt ovnbagt grønt ved siden af. Kunne godt finde på at lave en lille appetizer, enten bestående af sprødstegte dadler med blåskimmelost og parmaskinke og eller indbagte tigerrejer med hvidløgssmør.

Onsdag – En forret bestående af chili cheese fries med bacon. En ret der bare er “lidt for meget” på den der amerikanske måde, som jeg er så vild med. Bagefter skal vi vist bare have en form for grønsagssuppe for at opveje forretten 🙂

TorsdagPæreflæsk med timian på nybagt rugbrød, som i realiteten er det samme som æbleflæsk, bare lavet på pærer. Vi har nogle stykker liggende, som snart trænger til at blive spist og man får det allerbedste resultat, hvis man bruger pærer, der er en smule overmodne. Eftersom der skal lidt mere til at mætte os, regner jeg også med, at vi skal have lidt andet lækkert pålæg, måske æg og rejer, en lun fiskefilet eller lign. til aften.

FredagFlammkuchen med løg og lufttørret skinke – Alsace’s svar på pizza. Selvom vi ikke står på ski, kan vi jo godt spise som alle dem, der lige nu drøner rundt på pisterne i Frankrig. Vores flammkuchen bliver serveret på et træskærebræt, skåret ud i små firkanter og med en lækker grøn salat ved siden af.

Lørdag – Valentins dag. Vi skal ud at spise og jeg har planer om noget lækkert, til vi kommer hjem. Mere om det i et senere indlæg.

Søndag – Aftensmaden bliver en klassiker, nemlig spaghetti bolognaise. Desuden skal der bages fastelavnsboller – enten store og luftige gammeldags fastelavnsboller med creme og marcipan eller også klassiske flødefastelavnsboller med vanillecreme.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)