Müsli – nem opskrift på hjemmelavet müsli.

0 kommentarer
Brunch - opskrifter., Morgenmad
Gå direkte til opskriften

Yoghurt eller skyr med müsli er ret perfekt hverdagsmorgenmad. Det er nemt at lave, det mætter, det kræver ingen speciel tilberedning, og så smager det godt. Det synes jeg i hvert fald. Og endnu bedre bliver det, hvis der er tale om yoghurt med en rigtig lækker, hjemmelavet müsli. 

Se også – Müslibrød I Havregrød I Bananvafler med havregryn 

Hjemmelavet müsli opskrift. 

Det er virkelig nemt at lave sin egen müsli. Og når man alligevel er i gang, så kan man jo lige så godt lave en ordentlig portion, så der er til et stykke tid. Jeg opbevarer som regel müslien i et fint glas på køkkenbordet, for den er jo også pæn at se på, men en plastikbøtte med låg eller bare en frysepose med knude på er også helt fint. 

En anden fordel ved hjemmelavet müsli er, at man kan nøjes med at tilsætte lige præcis de ingredienser, som man allerbedst kan lide. Bryder man sig eksempelvis ikke om hørfrø eller græskarkerner, så lader man bare være med at komme dem i müslien. Og er man vild med tørret frugt, så tilsætter man bare lidt ekstra af det. Det gælder blot om at bruge sin fantasi og så ellers blande sin helt egen favorit müsli. 

Tip! Se også tips til lækre variationer af hjemmelavet müsli under opskriften. 

 

5 fra 1 stemme

Müsli (hjemmelavet)

Samlet tid15 min
Antal: 1 liter

Ingredienser

 • 2 dl kokosmel
 • 3 dl havregryn (fin- eller grovvalsede)
 • 2 dl solsikkekerner
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl mandler (grofthakkede)
 • 2 tsk vaniljesukker (kan udelades)

Fremgangsmåde

 • Kom havregryn og kokosmel på en tør, varm pande og rist det kort, indtil kokosmelet bliver let gyldent og begynder at dufte.
 • Hæld de ristede havregryn og kokosmel i en skål og stil det til side.
 • Kom herefter solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og hakkede mandler på panden og rist det hele til det begynder at knitre.
 • Kom de ristede kerner i skålen sammen med havregryn og kokosmel. Tilsæt evt. vanilje eller stødt kanel efter smag og vend det hele godt sammen.
 • Afkøl müslien og opbevar den i et glas med låg eller en bøtte. Holdbarheden er minimum 2-3 måneder.

 

Se også - 

 

Honningristet müsli 

 

Chokolade granola

 

Lækre variationer.

Jeg følger som regel ovenstående opskrift på müsli, når jeg laver hjemmelavet müsli til vores morgenmad. Men selvfølgelig kan man variere müslien i det uendelige, og det gælder bare om at bruge de ingredienser, som man kan lide.

Kan man lide tørret frugt, så kan man sagtens komme både rosiner, tørrede tranebær, kirsebær og blåbær i blandingen. Og det samme gælder de lidt større former for tørrede frugter som fx dadler, figner, abrikoser og svesker, der kan klippes i mindre stykker. Derudover kan man også bruge frysetørrede bær som hindbær, jordbær i skiver, solbær mm.

I forhold til frø, nødder og kerner, så kan man også sagtens give den fuld gas. Eksempelvis kan man lave sin egen “luksus-müsli”, som er spækket med lækre nødder – valnødder, mandler, paranødder, pistacier, hasselnødder, cashews, paranødder og kokosflager. Og skal der yderligere lækkerier til, så kan man tilføje en håndfuld grofthakket mørk eller lys chokolade til blandingen. Men så er müslien måske efterhånden mere velegnet som det søde indslag til weekendmorgenmaden eller en lækker brunch fremfor hverdagsmorgenmad.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)