Flødebagte pastinakker med ost…

4 kommentarer
Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Flødebagte kartofler kender de fleste vist, men flødebagte pastinakker havde i hvert fald jeg, ikke prøvet tidligere. Inspirationen kommer fra et gammelt madblad og så har jeg selv sjusset mig frem til en opskrift, som jeg synes fungerer – ikke meget ulig den opskrift jer gerne bruger, når jeg laver flødebagte kartofler.

Og både hvad smagen og udseendet angår, så er vi da heller ikke langt fra de flødebagte kartofler, bortset fra at pastinakkerne er en smule sødere og derfor kræver lidt mere salt, i hvert fald i min optik. Jeg brugte vist 1 tsk. til flødeblandingen og dryssede desuden hvad jeg kunne have mellem 2 fingre udover fadet, inden det blev sat i ovnen.

Til gengæld er samspillet mellem de søde og bløde, bagte pastinakker i den cremede sauce, med lidt skarphed fra sennep og knas fra havregryns-ostelaget på toppen uovertruffen. Vi spiste det som tilbehør til frikadeller sammen med lidt grøn salat og både Morten og mig var enige om, at det var virkeligt lækkert. Villy, der fik en lille rest var også begejstret, men han er nu heller ikke kræsen.

 

 

Er man ikke helt sikker på, at de flødebagte pastinakker vil gå rent ind hos alle, fx i forbindelse med gæstemad, hvilket jeg vil vove at påstå, at de sagtens kan bruges til, kan man jo i stedet lave en mindre portion og nøjes med at lade den fungere som en del af tilbehøret og ikke som det primære tilbehør. Så er der jo mulighed for at smage en lille smule og så spise sig mæt i noget af det andet, hvis ikke man er til pastinakker i flødesauce.

Dog er vi her i huset enige om, at det smagte fantastisk godt og det vil meget snart komme på menuen igen.

Flødebagte pastinakker.

2-3 pers.

3-4 store, flotte pastinakker

1 bundt forårsløg

2,5 dl fløde

1 spsk sennep

salt og peber

2 spsk havregryn

3 spsk revet ost

Skræl pastinakkerne og skær dem i tynde skiver, ligesom når man skærer kartofler i skiver til flødebagte kartofler. Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe – gem lidt at de grønne ringe til pynt. Kom pastinakker og forårsløg i et ildfast fad. Rør fløde sammen med sennep, salt og peber og hæld blandingen over grønsagerne i fadet. Drys overfladen med havregryn og til sidst med lidt revet ost. Bag grønsagerne ved 175 gr i ca. 1 time. Pynt med lidt grønt forårsløg og server.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
A+K/VenterPaaVin
7 år siden

Uhm, længe siden jeg hae set så lækkert, simpelt, nordisk tilbehør – det skal prøves!

– Anne

Annette
7 år siden

Hej Anne.Kathrine!

Lyder lækkert med pastinak,det vil jeg prøve en dag.
Kan anbefale at lave flødebagte rødbeder med hvidløg,det smager rigtig godt og farven er superflot.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)