Hjemmelavet pålægschokolade…

2 kommentarer
Brunch - opskrifter., Konfekt og slik, Morgenmad
Gå direkte til opskriften

Normalt er der jo en madplan på bloggen om mandagen, men eftersom vi rejser på påskeferie til Amsterdam på onsdag, er madplanen i denne uge droppet og vi spiser i stedet rester mandag og tirsdag aften i et forsøg på at få tømt køleskabet.

Og lige præcis rester er faktisk også, hvad disse her skønne, tykke og knasende sprøde stykker hjemmelavet pålægschokolade er lavet af – nemlig resterne af den smeltede chokolade der blev til overs, da jeg overtrak mine hjemmelavede marcipanpåskeæg i sidste uge. Faktisk er det ikke ret tit, at jeg spiser pålægschokolade og når det sker, kan jeg allerbedst lide de lækre, tykke og luksuriøse stykker, men i stedet for at købe dem, er det da meget nemmere at lave dem selv. Så kan man jo også glæde sig over, at stykkerne bliver præcis lige så lækre, som den chokolade der anvendes.

 

 

En decideret opskrift er der jo ikke tale om, men i stedet for at lade den overskydende og smeltede chokolade stivne i et tykt lag med henblik på senere at bruge den i kager eller varm chokolade, så hældte jeg i stedet chokoladen ud på et stykke bagepapir og bredte den derefter, ved hjælp af en spatel, ud i et ultra tyndt og rektangulært lag, som jeg dryssede med lidt frysetørrede hindbær. Hindbærrene kan selvfølgelig udelades eller erstattes af andre gode ting, men nu havde jeg dem lige ved hånden og så kan jeg godt lide det let syrlige modspil, som de giver til den søde chokolade.

Inden chokoladepladen stivnede helt, hvilket faktisk kun tog et par minutter, ridsede jeg kanterne til pålægschokoladen ud med en skarp kniv – et pizzahjul kan sikkert også bruges. På den måde var det super nemt, at brække de helt afkølede pålægschokoladestykker fra hinanden i fine, rektangulære og ens stykker, der ikke splintrede og komme dem i en lufttæt beholder.

Pålægschokoladen har vi blandt andet spist til morgenmad de seneste par dage. Vi har jo jo begge påskeferie og har nydt de langsomme og hyggelige morgener med plads til snak, kaffe, blødkogte æg, lækkert brød og ikke mindst en lille bid god chokolade fra morgenstunden.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Marie
7 år siden

Hvor kan man købe emballage til hjemmelavet pålægschokolade?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)