Kyllingelasagne med tomatsauce og spinat…

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Udover hjemmelavede påskeæg i massevis har den forgangne uge også budt på en ny variant indenfor lasagne, nemlig en kyllingelasagne med tomat og spinat. En variant jeg ikke tidligere har prøvet, men det bliver der bestemt gjort noget ved fra nu af, for hold da op hvor var det bare en lækker og anderledes form for lasagne.

Mange kyllingelasagner laves på hakket kylling, men jeg ville gerne lave en lasagne, som rent strukturmæssigt adskilte sig fra den klassiske med hakket oksekød. Derfor lavede jeg i stedet lasagnen med kyllingefilet, hvilket var en stor succes. Desuden tilsatte jeg lidt majs, en rest jeg havde stående i køleskabet, men selvom jeg syntes, at de passede fint til resten af konceptet, så kan de altså sagtens undværes, hvis man ikke lige har en dåse stående, eller bare ikke føler for at tilsætte majs.

De møre kyllingestykker i den cremede fløde-tomat sauce var et lækkert alternativ til den sædvanlige lasagne med oksekød og med en blandet salat og lidt godt brød ved siden af, var det perfekt aftensmad. Aftensmad af den slags, der bare smager af mere og som man ved, snart vil komme på menuen igen. Og den slags aftensmad kan vi altså godt lide her i huset.

Ingen bedømmelser

Kyllingelasagne med tomatsauce og spinat

Forb. tid25 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 450 gr kyllingebryst (skåret i tern)
 • 2 tsk karry
 • 2 tsk tørret oregano
 • ½ liter passata tomater (blendede tomater)
 • 1 dl madlavningsfløde
 • 2 dl mælk (kan erstattes af vand)
 • 1 ds majs
 • 450 gr frossen, hakket spinat (optøet)
 • 12 lasagneplader
 • 100 gr revet ost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt kyllingen og brun den godt. Drys med karry og oregano og rør rundt. Tilsæt passata tomater, fløde og mælk og lad saucen simre i 10-15 minutter. Tilsæt majs og smag saucen til med salt og peber.
  Pres overskydende væde fra den optøede spinat og fordel lidt af tomatsaucen i bunden af et ildfast fad. Læg 3-4 lasagneplader ovenpå. Byg herefter lasagnen op med sauce, spinat og pastaplader. Slut af med pastaplader og det sidste sauce. Drys med revet ost og bag lasagnen ved 175 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, til osten er gylden og boblende. 
  Lad lasagnen hvile ca. 5-10 minutter, inden den skæres ud. Det giver lasagnen tid til at “sætte sig” og dermed et pænere snit. Server med en blandet salat og måske lidt godt brød.

Passata tomater er blendede/mosede tomater, som kan købes på karton eller flaske i stort set alle supermarkeder. De står som regel ved siden af konserves og øvrige tomatprodukter, men kan man ikke finde passata tomater, så brug 2 ds hakkede tomater i stedet. Giv dem evt en tur med stavblenderen, hvis konsistensen skal være klumpfri som passata tomater.
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette villadsen
6 år siden

Mums- Denne lasagne er blevet en af vores favoritter ? Og den egner sig godt som “reste mad”

Mette
4 år siden

Hejsa.
Har lige et spørgsmål inden jeg laver denne lækre lasagne. Hvad er passata tomater ?
Vil også lige benytte lejligheden til at sige tusinde TAK for alle dine lækre opskrifter ??
Kh. Mette .

Mette
4 år siden

Hej igen.

Ups den havde jeg ikke set ? Men tusind TAK for svar ??

Lone Simonsen
4 år siden

Hej Mette
Kan man bruge hytteost i stedet for mælk og madlavningsfløde
Mvh
Lone

Louise Krog Thygesen
4 år siden

Hej.
Hvilken mængde passata skal der bruges? Har en flaske med 700 g, er det fint til en dobbelt portion?
På forhånd tak for svar:-)
Mvh Louise.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)