Tærte med hakket oksekød og tomat.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Oksekød, Opskrifter, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Når vi her i starten af foråret går imod lysere tider, får jeg altid lyst til at lave mad, der er lidt lettere end de gængse efterårs- og vinterklassikere. Og lettere mad kunne for eksempel være tærter, for jeg er vild madtærter. Jeg ved godt, at der er en del af befolkningen, der ganske enkelt fik nok af de der tærter i 90’erne, da de figurerede på stort set hver eneste buffet, man kom i nærheden af, men come on… det er snart 15 år siden, vi forlod 90’erne og jeg synes, madtærterne fortjener at komme ud af skammekrogen igen og blive anerkendt for det de er – let og lækker mad, som kan fremtrylles på ingen tid og som kan laves med lige præcis den slags fyld man ønsker, eller har i køleskabet.

Jeg laver oftest de traditionelle grønsagstærter med æggemasse og kan sagtens spise dem helt uden kød, hvilket jeg også efterhånden har fået lært Morten. Alligevel tilsætter jeg også indimellem lidt god skinke, stegt kylling, chorizo i tern, lidt ristet bacon eller lign. Der skal egentlig ikke så meget kød til, så en rest fra aftensmaden kan sagtens bruges og så er alle glade – også kødelskerne og dem der er bange for vegetarmad.

Alligevel sker der jo ikke noget ved at prøve lidt nyt engang imellem og i denne her tærte, er fyldet derfor lavet på oksekød og grønsager og den traditionelle æggemasse er erstattet af lidt revet ost og masser af tomater. Jeg brugte kun en halv pakke oksekød, idet jeg hellere ville fylde op med grønsager, fremfor at sidde og spise tærtebund med ren kødsauce ovenpå, så den anden halvdel af kødet blev gemt til en portion klassisk bolognaisesauce.

Kødsaucen blev fyldt med hakket løg, hvidløg, hakkede tomater og peberfrugt i tern – det var indholdet af grønsagsskuffen i denne omgang. En anden gang kunne jeg også sagtens finde på at tilsætte hakket/revet squash eller gulerod, lidt majs, bladselleri i små stykker eller lign.

Jeg pyntede tærten med små tomater i halve og oliven, inden den blev drysset med lidt revet ost og kom i ovnen og udover at være vældig dekorativ, smagte den også skønt. Ved siden af tærten spiste vi en grøn og knasende salat, som var et perfekt supplement til det krydrede kødfyld i tærten og den sprøde tærtebund. Let og lækker aftensmad når det er bedst.

Ingen bedømmelser

Tærte med hakket oksekød

Hvile- og bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tærtebund

 • 100 gr smør
 • 100 gr hvedemel
 • 75 75 fuldkornshvedemel eller grahamsmel
 • 1 tsk groft salt
 • 1/2 dl vand

Tærtefyld

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (grofthakket)
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 250 gr hakket oksekød
 • 1 peberfrugt (skåret i tern)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 spsk ketchup
 • 2 tsk tørret oregano
 • ½ tsk chilipulver
 • salt og peber

Desuden

 • 100 gr cherrytomater (halverede)
 • 50 gr sorte oliven (kan udelades)
 • 50 gr revet ost.

Fremgangsmåde

 • Skær smørret i tern og kom det i en skål med hvedemel, fuldkornsmel og salt.
 • Smuldr smørret ud i melet og saml herefter dejen med vandet.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
 • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter.

Tærtefyld

 • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri.
 • Tilsæt oksekødet og brun det godt.
 • Kom herefter peberfrugt, hakkede tomater, ketchup og oregano i gryden og lad den simre i ca 10 minutter. Smag til med salt og peber.
 • Udrul tærtedejen på et meldrysset bord og tryk den ud i en tærteform (ca. 25 cm).
 • Prik dejen med en gaffel og forbag den ved 190 °C (varmluft) i ca. 10 minutter.
 • Kom kødfyldet i tærtebunden og fordel tomater, oliven og revet ost på toppen.
 • Bag tærten ved 190 °C (varmluft) i ca. 20 minutter, indtil overfladen er gylden.
 • Server varm eller lun med salat og dressing til.
 • Evt. rester kan gemmes 2-3 dage på køl. Tærten kan desuden fryses.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)