Som nogle af Jer måske kan huske, så omtalte jeg i et indlæg, inden vi tog til Amsterdam, en breadpudding med skinke og ost, som jeg havde lavet. Men hvor en traditionel breadpudding som oftest er sød og spises til dessert, så var dette her en saltet udgave.

Breadpuddingen startede egentlig som et forsøg på at tømme køleskabet og få spist så mange rester som muligt, inden vi drog af sted på påskeferie – den indeholder altså kun ting, som vi havde i forvejen. Har man ikke lige skinke på lager, kan breadpuddingen sagtens laves med andre former for kødrester, fx kylling eller pølsestykker. Kødet kan også helt udelades, hvis man ikke orker at handle, eller man bare ønsker en vegetar udgave. Brødet kan være stort set alle typer, lige fra toast til resterne af søndagsrundstykkerne eller det hjemmebagte franskbrød, som er blevet lidt tørt. Jeg brugte i dette tilfælde et stort hvedeflute, som vi ikke kunne nå at få spist.

Breadpuddingen minder en lille smule om en tærte, men uden bøvlet med at lave bunden, og så smager den både supergodt og er meget mættende, selvom det jo i bund og grund er let mad. At den derudover er lynhurtig at lave og særdeles billig er jo bare yderligere plusser.

Vi spiste breadpuddingen til aftensmad, men i virkeligheden kunne den lige så godt have været serveret til morgenmad, eller som en del af en brunch/brunchbuffet – evt pyntet med sprødstegte baconskiver på toppen og en kop god kaffe ved siden af. Udover at være god til aftensmad er en breadpudding altså også supernem og lækker morgenmad til weekenderne.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Breadpudding med skinke og ost

Bagetid45 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 250 gr lyst brød (skåret i tern)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 3 tomater (skåret i tern)
 • 1 pk skinke/hamburgerryg (skåret i tern)
 • 6 æg
 • 3 dl mælk
 • 50 gr revet ost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kom brødtern, forårsløg, tomat og skinke/hamburgerryg i et ildfast fad.
 • Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
 • Hæld æggemassen brødblandingen, vend godt sammen og lad det hele trække i ca. 5 minutter, så brødet opsuger væden.
 • Drys med lidt ost på toppen og bag ved 200 °C i ca. 40-45 minutter, indtil toppen er gylden og æggemassen har sat sig.
 • Pynt evt med lidt grønne ringe af forårsløg og server til morgenmad, brunch eller aftensmad, gerne med en lækker grøn salat.

Noter

Man kan selvfølgelig bruge andre former for grønsager og tilberedt kød til en breadpudding, fx kyllingebryst. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)