Som jeg vist har nævnt tidligere, så har vi en lille hverdagsmadklub sammen med et hold gode venner. Vi skiftes gerne til at spise hos hinanden en gang om ugen og udover, at det er super hyggeligt og man slipper for at tænke på aftensmad en aften hver 2. uge, så er det også en virkelig god måde at se sine venner på, uden at skulle skrive invitationer, sammensætte store menuer, sætte kryds i kalenderen flere måneder i forvejen eller i det hele taget opføre sig, som om man skal have gæster. Det hele holdes på et hverdagsniveau, hvor vi alle kan være med og menuen kan bestå af alt mellem himmel og jord.

Sidst vi var hos vores venner, fik vi en virkelig fantastisk pastaret med bacon og ærter, som jeg bare var nødt til at få opskriften på. Jeg er vild med retter, hvor alle ingredienserne bare skal blandes sammen i et fad, hvorefter man kan beskæftige sig med alle mulige andre ting, fordi maden passer sig selv i ovnen. Kombinationen er det salte bacon, som sagtens kan erstattes af god skinke eller hamburgerryg, hvis man har en rest og pastaen, den let cremede flødesauce og ærterne er virkelig lækker. Det er aftensmad af den slags, som måske ikke lige vinder på sit udseende, når det øses op på tallerkenen, men til gengæld tager revanche, når det kommer til smagen. Jeg mener – pasta, bacon og smeltet ost – what’s not to like. Rigtig comford food og en “alt i en” ret, som kan spises med en gaffel i en god lænestol, hvis man skulle have lyst til det.

Resten af denne her dejlige fredag aften skal bruges på sofaen sammen med Morten og et par afsnit af Desperate Housewives. Ingen af os fik nogensinde set serien, dengang den kørte i fjernsynet, men nu tager vi revanche og er godt inde i første sæson. Derudover har jeg anrettet et fad med lidt lækkert fredagsguf – blå vindruer, appelsin og pærestykker, hjemmebagte myslibarer, saltede cashewnødder, tørrede abrikoser og mango samt mørk chokolade med orange. Sammen med en god kop te er sådan en anretning simpelthen noget af det bedste, vi kan få at hygge os med i weekenden for tiden.

Pastafad med bacon og ærter

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 250 gr pastaskruer eller penne
 • 1 pk bacon i tern (eller skinke)
 • 1 fed hvidløg (hakket)
 • 1 løg (hakket)
 • 1 bundt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 400 gr ærter
 • 4 æg
 • 2 dl mælk
 • dl madlavningsfløde
 • 2 tsk salt
 • peber
 • 2 tomater (skåret i skiver)
 • 100 gr revet ost

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Afdryp og hæld den i et ildfast fad. Steg baconternene brune og sprøde på en pande og lad dem trække på fedtsugende papir. Sauter herefter hvidløg, løg og forårsløg i baconfedtet. 
  Fordel bacon, de svitsede løg og ærter ovenpå pastaen i fadet og vend det hele godt rundt. Pisk æg, mælk, fløde, salt og peber sammen og hæld det over pasta og bacon blandingen. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem øverst. 
  Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ved 180 gr (varmluft) i ca. 30 minutter, til æggemassen er let stivnet og osten gylden og smeltet. Drys med lidt grønt fra forårsløgene og server med salat og brød.

Noter

Bliver der rester til overs, så kan de sagtens genopvarmes. I stedet for bacon, kan man bruge skinke eller kogt/stegt kyllingebryst. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)