Uhhh, hvor har vi nydt vejret i den forgangne uge – sol, varme og forår er da en skøn cocktail efter en trist vinter, men hvor er det vildt at tænke på, at om sølle 10 uger, så er vi halvejs gennem året – og jeg der synes, at vi næsten lige er gået i gang.

Den kommende uge skulle, i følge vejrmeldingerne, ligeledes byde på fint og lunt forårsvejr, så vi har investeret i en ny flaske gas til grillen og jeg regner selvfølgelig med, at et par af ugens måltider skal laves på grillen. Desuden har jeg fri fra skole i hele næste uge, så mon ikke også der bliver tid til et par eksperimenter i køkkenet? Blandt andet har jeg planer om at afprøve en opskrift på scones med løg og ost og så er det snart længe siden, at jeg sidst har leget med hjemmelavede saltede og krydrede nødder og mandler.

 

 

Madplan uge 16.

Mandag – Vi skal have en omgang rødspættefileter, som bliver vendt i lidt mel og stegt sprøde og lækre på panden. Tilbehøret bliver temmelig klassisk, nemlig persillesauce og kogte kartofler og en enkelt citronbåd. Vi spiser ellers stort set aldrig kogte kartofler, men til sådan en ret hører det sig bare til.

Tirsdag – Vi skal spise hos det sædvanlige vennepar og jeg har ladet mig fortælle, at menuen står på bacon og æg. Jeg regner nu ikke med, at vi skal have morgenmad, så mon ikke de i stedet har fundet på en ret hvori æg og bacon indgår? 😉

Onsdag – Grillede krydderhotdogs med oksekød og coleslaw. Egentlig meget lig princippet i en almindelig ristet hotdog, men i stedet for en grillet pølse kommes en krydret og grillet rulle af oksekød i et pølsebrød og der toppes med coleslaw. En lækker og mættende anretning, især hvis pølsebrødet er groft og af en ordentlig kvalitet. Jeg køber en ordentlig portion hakket oksekød, så der både er onsdag og lørdag.

Torsdag – Jeg har lyst til forloren hare, så det kommer menuen til at stå på torsdag. Tilbehøret bliver enten klassisk med sauce og ristede kartofler eller med bagte rodfrugter. Selvom sæsonen for rodfrugter efterhånden synger på sidste vers, så går der lige lidt tid, inden det for alvor er tid til asparges, majs, ærter mm, så vi spiser rodfrugter lidt endnu. Desuden er jeg vild med pastinakker og rødbeder.

Fredag – De lover masser af sol fredag og jeg har et par næsten modne avocadoer liggende, som jeg tror skal transformeres om til en grøn kartoffelsalat med avocadocreme. Kartoffelsalaten kommer så til at fungere som tilbehør til et par marinerede og grillede kyllingebrystfileter. Er man ikke til kartofler, kan cremen for øvrigt med fordel bruges til andre former for let dampede grønsager, fx små buketter af blomkål.

Lørdag –  Resten af oksekødet fra onsdag transformeres om til en Taco salat i sprødbagt tortillakurv. Alt for længe siden vi sidst har fået det og absolut en af de allerbedste måder vi kan få mexicansk mad på her i huset. Let at lave, fyldt med masser af grønsager og så er det sådan en flot anretning.

Søndag – Siden jeg første gang lavede en kyllingelasagne med fløde-tomat sauce og spinat for en lille måned siden, har vi begge haft voldsomt lyst til sådan om omgang igen. Det bliver på søndag og så er der også rester til madpakkerne mandag. Lækkert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)