Foråret rykker fremad med stormskridt og for hver dag der går, kan vi se, at skoven bliver en lille bitte smule mere grøn – ude i haven står vores enorme, japanske kirsebærtræ med store, lyserøde knopper, klar til at springe ud i løbet af de næste par dage og jeg glæder mig allerede til træet står i fuld flor med alle de smukke, lyserøde blomster.

Den kommende uge byder som bekendt på Store Bededag og dermed også varme, ristede hveder aftenen før Store Bededag. Ligesom Mortens aften er det første rigtige vidnesbyrd på, at julen for alvor nærmer sig, i hvert fald for mig, har jeg det også sådan, at når vi kommer til Store Bededag, så er vi for alvor ved at nærme os sommeren.

Herhjemme skal vi selvfølgelig have varme hveder og som jeg har gjort de sidste mange år, bager jeg en ordentlig portion hveder, som vi tager med op til mine forældre. Nogle gange har vi været en hel del mennesker til at spise hveder – jeg ved faktisk ikke, hvor mange vi bliver i år, men det plejer altid at være en vældig hyggelig aften.

 

 

Madplan uge 18.

MandagPasta i cremet tunsauce med ærter. En ret jeg første gang lavede for kun et par uger siden, men den var simpelthen så lækker, at vi har planer om at spise den igen allerede i løbet af denne uge. Let og lækker forårsmad, når det er bedst.

Tirsdag – Tirsdag smutter vi en tur til Silkeborg og spiser aftensmad hos Mortens mor, så der slipper jeg for at stå over kødgryderne 😉

Onsdag – Ugens “kødløse” indslag bliver en vaskeægte italiensk klassiker, nemlig gnocchi med tomat, mozzarella og basilikum. Jeg køber stort set altid mine gnocchi færdiglavede – tomatsaucen er derimod hjemmelavet og den kan virkelig løfte retten et niveau op. Når man laver mad med forholdsvis få ingredienser, hvilket gælder for mange italienske retter, så gælder det om at de få ingredienser er af den bedste kvalitet.

Torsdag – Aftenen før Store Bededag spiser vi selvfølgelig ristede hveder, ligesom så mange andre danskere gør. Hvederne bager jeg efter den samme opskrift år efter år og det er den bedste opskrift jeg kender. Hvederne bliver store, lækre og luftige og smager præcis som en rigtig hvede skal smage, synes jeg. Vi spiser altid hvederne til aftensmad sammen med lækre pølser, oste og diverse andet pålæg.

Fredag – Fredag aften står menuen på en tortillasandwich, som i bund og grund er en hybrid mellem en pizza og en tortilla med krydret oksekødsfyld og smeltet ost. Hele herligheden fyldes med masser af salat og klappes sammen inden den spises – deraf navnet 🙂

Lørdag – Vi skal grille og denne gang bliver det en stor, lækker, helstegt kylling der kommer på grillen. Tilbehøret bliver sauce, lavet på skyen fra kyllingen, kartofler og hjemmelavet agurkesalat. Rigtig god, gammeldags forårs- og sommermad.

SøndagCremet pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. Resten af kyllingen fra lørdag bliver plukket i mindre stykker og kommer i salaten og tilbehøret bliver groft brød. Jeg laver en stor portion, så er der også er til madpakkerne mandag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)