Dette her er, uden sammenligning, en af de enkleste og lækreste pastaretter jeg længe har spist og jeg er så ganske afgjort fan. Der er ingen kød i retten, men til gengæld er der tilsat en dåse tun, som giver en fin fylde og smag. Det er ikke sådan, at tunen smager voldsomt meget igennem, men den giver saucen en rigtig god struktur og sammen med citron, hvidløg og de let søde, grønne ærter går det hele faktisk bare op i en højere enhed.

Jeg er jo en af dem, der elsker tun i alle afskygninger, også varm tun på pizza’er, men bryder man sig ikke om varm tun, synes jeg alligevel, man skal unde sig selv at lave en portion af denne her pasta med cremet tunsauce, for både smagen og konsistensen af tunen bliver en helt anden, når først det hele er blandet med en lækker, cremet friskost. Mht. osten er der for øvrigt ikke nogen variant, der er rigtig eller forkert – man skal købe den man foretrækker. Det er ikke prisen, men smagen der kommer an på og den billige fra discountbutikken er lige så god som den dyre.

Og apropos pris så er dette her en særdeles billig ret, som sagtens kan laves til en frygtelig masse mennesker på stort set ingen tid. Så er der lavvande i kassen, er man presset på tiden og har man sagt ja til at medbringe mad til 30 mennesker til en klassefest eller et lign. arrangement, så er denne her pastaret det oplagte valg.

Pasta i cremet tunsauce.

2-3 pers.

1 tsk smør

2 fed hvidløg

1 pk friskost med krydderurter (ca 200 gr)

2 dl vand

salt og peber

1 ds god tun

2 spsk citronsaft

250 gr pasta

300 gr frosne ærter, optøede

Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløgene i smørret. Tilsæt herefter friskost og vand og rør rundt så osten smelter. Lad saucen koge igennem i ca. 5 minutter, så saucen reduceres let og tykner – den tykner yderligere, når tunen tilsættes. Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen. Rør tun ud i den varme flødeostesauce og tilsæt lidt citronsaft – smag til, måske skal der tilsættes mere salt, peber eller citron.

Kog pastaen efter anvisning på pakken i en gryde med letsaltet vand. De sidste minutter af kogetiden tilsættes ærterne og pasta og ærter hældes i en sigte og afdryppes. Kom pasta og ærter tilbage i den varme gryde, hæld tunsaucen over og bland det hele godt. Server straks.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)