Pasta i cremet tunsauce med ærter er, uden sammenligning, en af de enkleste og lækreste pastaretter jeg længe har spist og jeg er så ganske afgjort fan. Der er ingen kød i retten, men til gengæld er der tilsat en dåse tun, som giver en fin fylde og smag. Det er ikke sådan, at tunen smager voldsomt meget igennem, men den giver saucen en rigtig god struktur og sammen med citron, hvidløg og de let søde, grønne ærter går det hele faktisk bare op i en højere enhed.

Jeg er jo en af dem, der elsker tun i alle afskygninger, også varm tun på pizza’er, men bryder man sig ikke om varm tun, synes jeg alligevel, man skal unde sig selv at lave en portion af denne her pasta med cremet tunsauce, for både smagen og konsistensen af tunen bliver en helt anden, når først det hele er blandet med en lækker, cremet friskost. Mht. osten er der for øvrigt ikke nogen variant, der er rigtig eller forkert – man skal købe den man foretrækker. Det er ikke prisen, men smagen der kommer an på og den billige fra discountbutikken er lige så god som den dyre.

Og apropos pris så er dette her en særdeles billig ret, som sagtens kan laves til en frygtelig masse mennesker på stort set ingen tid. Så er der lavvande i kassen, er man presset på tiden og har man sagt ja til at medbringe mad til 30 mennesker til en klassefest eller et lign. arrangement, så er denne her pastaret det oplagte valg.

Pasta med tunsauce og ærter

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 tsk smør
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 200 gr friskost/flødeost med krydderurter
  • 1 dl mælk
  • dl vand
  • 2 ds tun i vand/olie
  • citronsaft
  • 350 gr pasta
  • 300 gr ærter
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløgene i smørret. Tilsæt herefter forårsløg og lad dem stege et par minutter.
  • Tilsæt friskost, mælk og vand til panden og rør rundt så osten smelter.
  • Lad saucen koge igennem i ca. 5 minutter, til saucen reduceres let og tykner. Den tykner yderligere, når tunen tilsættes. 
  • Tag gryden af varmen. Rør tun ud i den varme flødeostesauce og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken i en gryde med letsaltet vand. De sidste minutter af kogetiden tilsættes ærterne og pasta og ærter hældes i en sigte og afdryppes.
  • Kom pasta og ærter tilbage i den varme gryde, hæld tunsaucen over og bland det hele godt. Server straks - gerne med brød til.

Noter

Prøv også at skære et bundt forårsløg i tynde ringe og svits dem sammen med løgene på panden. Det smager skønt og giver lækker fylde og ekstra grønsager til retten. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)