Som jeg vist har nævnt tidligere, så har vi en lille hverdagsmadklub sammen med et hold gode venner. Vi skiftes til at spise hos hinanden en gang om ugen og udover, at det er super hyggeligt og man slipper for at tænke på aftensmad, så er det også en virkelig god måde at se sine venner på. Uden at skulle skrive invitationer, sammensætte store menuer, sætte kryds i kalenderen flere måneder i forvejen eller i det hele taget opføre sig, som om man skal have gæster. Det hele holdes på et hverdagsniveau, hvor vi alle kan være med og menuen kan bestå af alt mellem himmel og jord. Fx det her pastafad med bacon og ærter, som vi fik sidste gang og som jeg bare var nødt til at få opskriften på.

Jeg er vild med retter, hvor alle ingredienserne bare skal blandes sammen i et fad og så kan man ellers beskæftige sig med alle mulige andre ting, fordi maden passer sig selv i ovnen. Kombinationen af pasta og det salte bacon, som sagtens kan erstattes af god skinke eller hamburgerryg i tern, hvis man har en rest, og den let cremede flødesauce og ærterne er virkelig lækker.

Det er aftensmad af den slags, som måske ikke lige vinder på sit udseende, når det øses op på tallerkenenerne, men til gengæld tager revanche, når det kommer til smagen. Jeg mener – pasta, bacon og smeltet ost – what’s not to like. Rigtig comfort food og en “alt i en” ret, som kan spises med en gaffel i en god lænestol foran fjernsynet, hvis man skulle have lyst til det.

Resten af denne her dejlige fredag aften skal for øvrigt netop bruges foran fjernsynet – dog uden pasta for den spiste vi ved spisebordet, hvor vi trods alt indtager 999 ud af 1000 måltider herhjemme. Men Morten og jeg er gået i gang med at se Desperate Housewives. Ingen af os fik nogensinde set serien, dengang den kørte i fjernsynet, men nu tager vi revanche og er godt inde i første sæson. Derudover har jeg anrettet et fad med lidt lækkert fredagsguf – blå vindruer, appelsinbåde og pærestykker, hjemmebagte myslibarer, saltede cashewnødder, tørrede abrikoser og mango samt mørk chokolade med orangesmag. Sammen med en god kop te er sådan en anretning simpelthen noget af det bedste, vi kan få at hygge os med i weekenden for tiden.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Pastafad med bacon og ærter

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 gr pastaskruer eller penne
  • 1 pk bacon i tern (eller skinke)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 bundt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 400 gr ærter
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • dl madlavningsfløde
  • 2 tomater
  • 100 gr revet ost (fx revet mozzarella)
  • 2 tsk salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Lad pastaen afdryppe og hæld den i et ildfast fad.
  • Steg baconternene brune og sprøde på en pande og lad dem trække på fedtsugende papir.
  • Sauter hvidløg, løg og forårsløg i baconfedtet. 
  • Kom bacon, de sauterede løg og ærter i fadet sammen med pastaen og vend det hele godt rundt.
  • Pisk æg, mælk, fløde, salt og peber sammen og hæld det over blandingen i fadet. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem øverst. Drys til sidst med revet ost.
  • Bag fadet i ovnen ved 180 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil æggemassen er let stivnet og osten gylden og smeltet.
  • Drys evt med lidt at den grønne top fra forårsløgene og server med salat og brød.

Noter

Bliver der rester til overs, så kan de sagtens genopvarmes. I stedet for bacon, kan man bruge skinke eller kogt/stegt kyllingebryst. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)