Jeg er vild med at have retter i baghånden, som kan laves i en håndevending og som ikke nødvendigvis kræver indkøb af nogen art og indenfor den kategori befinder sig disse tun og torskerognsfrikadeller, som er virkelig geniale. Vi har næsten altid diverse fiskekonserves i skabene, for vi spiser en del fisk til frokost i weekenden – æg, løg, hvedemel og hvidløg er ligeledes basisvarer her i huset og så behøver der jo ikke være langt fra tanke til handling.

>> Se også min opskrift på lækre tunfrikadeller lige her. 

Frikadellerne smager ikke voldsomt meget af fisk, hvis nogen skulle have aversioner mod den slags, men nu er både tun og torskerogn jo temmelig “børnevenlige” varianter, så mon ikke dellerne vil falde i god jord hos de fleste? Desuden har de en lækker, fast konsistens og en sprød skorpe, som er virkelig svær at modstå. Jeg havde faktisk frygtet, at “farsen” ville være noget løs i det og at det ville være svært at forme nogenlunde sammenhængende frikadeller, men det viste sig, at de var supernemme at lave og det tog under 5 minutter at røre farsen sammen.

Jeg smagte farsen til med hvidløg og lidt citronsaft – når vi får krydderurter i haven, kunne jeg også forestille mig at fylde frikadellerne med friskhakkede krydderurter eller chili og jeg kunne også tænke mig, at de ville være lækre med et par gode håndfulde friskhakkede ramsløg, som har en fin smag af hvidløg/purløg og som står tæt i skovbunden netop nu.

Som tilbehør til frikadellerne fik vi en helt almindelig kogt og pillet kartoffel og persillesauce, men jeg har planer om at servere dem gennem hele sommeren sammen med kold kartoffelsalat, pasta- eller rissalat for slet ikke at tale om en lækker blandet salat og lidt godt brød. Resterne af frikadellerne ligger for øvrigt i køleskabet og de skal nydes på en rugbrødsmad i løbet af de næste par dage.

Print opskrift Pin opskrift
4.89 fra 9 stemmer

Tun- og Torskerognsfrikadeller

Samlet tid30 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 1 ds tun i vand el. olie (drænet for væde)
 • 1 ds torskerogn
 • 1 løg (revet)
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1 æg
 • 3 spsk hvedemel
 • 2 spsk citronsaft
 • salt og peber
 • smør/olie til stegning

Fremgangsmåde

 • Mos tun og torskerogn med en gaffel og rør det sammen med revet løg, presset hvidløg, æg, hvedemel, citronsaft, salt og peber.
 • Varm smør og olie op på en pande.
 • Form tun-torskerognsblandingen til frikadeller og stege dem gyldne og sprøde på panden.
 • Server varme, lune eller kolde med kartoffelsalat, rissalat eller kogte kartofler og persillesauce.

Noter

Tun- og torskerognsfrikadellerne kan spises både varme og kolde, så lav bare en god stor portion, så der også er til madpakkerne. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)