Rabarberne vælter frem i haven og jo flere man plukker, jo flere dukker der tilsyneladende op, så det er bare med at få dem brugt, inden de går i stok. Jeg har planer om, at lave en masse ting med rabarber her i løbet af pinseweekenden og hvis du, ligesom jeg, elsker rabarber, men til tider kan have en lille smule besvær med at finde på nye måder at variere de lækre, syrlige stilke på, så kommer her 8 af mine bedste opskrifter 🙂

Der er lidt for enhver smag – det er jo oplagt at bruge dem i kager, men rabarberne er også lækre i en marmelade eller en god kompot, som kan serveres til helstegt kylling eller ovenpå yoghurten om morgenen. Og er du den heldige ejer af et rabarberbed, som af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at bruge så mange, som du gerne ville, så husk at der er mange, der ikke ejer en have, som vil blive glade for et bundt eller 2. Hæng en seddel op på arbejdspladsen, smid en besked om gratis rabarber til vennerne på facebook eller bag en kage til kollegaerne.

Alternativt kan man skylle stænglerne, skære dem i mindre stykker, pakke dem i passende portioner og komme dem i fryseren. Så er der mulighed for at lave marmelade, saft, kompot, kager og rabarbergrød, når man har tid, lyst og lejlighed, uden at være afhængig af sæson.

Øverste række fra venstre –

Rabarber tiramisu med hindbærsauce.

Rabarber mazarin kage.

Rabarberkompot med mandler.

Jordbær-rabarber marmelade.

Nederste række fra venstre –

Gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum.

Rabarbertærte med valnøddemarengs.

Rabarberscones.

Klassisk rabarberkage med mandler.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)