Bagte kartofler med pulled chicken og coleslaw…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg synes, at bagte kartofler med alle mulige forskellige slags fyld er super lækker aftensmad og heldigvis giver Morten mig ret, så med jævne mellemrum står der sådan en fætter på menuen. Det er aftensmad på den lette måde, i mere end én forstand, men selvom en bagt kartoffel ikke ligger så frygtelig tungt i maven, plejer vi faktisk at blive fint mætte af én hver – hvilket muligvis har noget at gøre med de uanede mængder af lækkert fyld, der tilsyneladende er plads til nede i og ovenpå sådan en bagt basse.

Bagte kartofler smager skønt med forskellige slags salatgrønsager, måske lidt kød og fisk, fx tun eller rejer, og så en god dressing på toppen – faktisk nærmest princippet i et pitabrød og en rigtig god måde at få en lille rest kød fra dagen før til at strække til et helt måltid. For ikke så længe siden, havde vi en rest pulled chicken i køleskabet som blev fyldt i et par bagte kartofler i selskab med lidt coleslaw, radisser og et drys purløg og det blev en helt igennem fantastisk middag.

Pulled chicken kan som bekendt købes færdiglavet, men det er faktisk så nemt at lave det selv, at det næsten ikke kan svare sig at købe det, se bare her hvordan. De bagte kartofler blev langtidsbagte, hvilket jeg i grunden altid gør, så hvis man ikke har en rest pulled chicken, kan man sagtens bage kartofler og kylling i ovnen på samme tid – ren win win.

 

 

Jeg pakker meget sjældent bagekartofler ind i stanniol – jeg synes, at kartoflerne har tendens til at smage mere kogte end bagte, når de ikke kan slippe af med dampen pga. stanniolen, hvorimod skallen bliver lækker, brun og sprød, hvis man undlader at pakke dem ind. Det eneste man skal huske er at prikke kartoflerne et par steder med en gaffel, så man ikke risikerer, at de eksploderer inde i den varme ovn. Ønsker man skindet ekstra sprødt, kan man med fordel gnide skallen med en dråbe olie, inden kartoflerne bages.

Bagte kartofler med pulled chicken og coleslaw.

2 store bagekartofler

1 portion pulled chicken – evt en rest

4 store spsk coleslaw

Desuden – creme fraiche dressing, radisser i mindre stykker og friskklippet purløg

Skyl kartoflerne og prik dem jævnt med en gaffel 8-10 gange. Sæt kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 1,5-2 timer ved 125-150 grader. Når kartoflerne er brune og møre, tages de ud. Skær et kryds i kartoflerne, åbn dem og lad den værste varme fordampe. Fyld herefter kartoflerne med pulled chicken (evt. lunet), coleslaw og creme fraiche dressing. Pynt med radisser og purløg.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)