Jeg er vild med ovnbagte grønsager. Ikke alene er det sundt, men det er også super nemt bare at smide de klargjorte grønsager på en bageplade og lade dem passe sig selv og imens kan resten af aftensmaden så meget passende færdiggøres.

Noget af det bedste ved bagte grønsager er, at de i allerhøjeste grad ændrer både smag og struktur i ovnen – man kan på ingen måder sammenligne smagen af rå eller måske dampet broccoli med smagen af bagt broccoli. Smagen af broccolien, bare lige vendt med lidt olie og salt, intensiveres på en helt anden måde i ovnen, end når den “bare” koges i lidt vand – de små, grønne buketter bliver let sprøde, knasende og ganske enkelt temmelig uimodståelige. En helt anderledes og særdeles vanedannende måde at opleve grønsagerne på, i hvert fald efter min mening, og forbruget af grønsager er jo netop noget af det, som vi danskere ikke tager skade af at skrue op for.

Bagt broccoli er en sand lækkerbisken og en af mine favoritter. Det er genialt tilbehør til de fleste retter, men man må heller ikke snyde sig selv for bagte grønne bønner, bagt blomkål i mindre buketter og ikke mindst bagte, grønne asparges – de grønne asparges er jo i sæson netop nu og smager helt fantastisk – gerne indpakket i lidt god skinke, som bliver sprødt og lækkert i ovnen.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Broccoli fritter

Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk broccoli
  • 2 spsk olie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skyl broccolihovederne og del dem i mindre buketter. Kom buketterne i en frysepose sammen med olie og salt. Ryst posen, så olie og salt fordeles jævnt.
  • Vend broccolibuketterne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, til de er lysebrune og let sprøde. Ryst evt. pladen et par gange under bagningen, så buketterne brunes jævnt. 
  • Anret fritterne på et fad, drys evt. med lidt ekstra salt og server straks.

Noter

Man kan sagtens bruge andre former for grønsager til fritterne, fx grønne bønner (gerne frosne) eller blomkål i mindre buketter. Grønkålsblade bliver sprøde som chips, hvis de vendes med olie og salt og steges i ovnen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)